Michelle Pfeiffer se po štiriletni odsotnosti vrača v Hollywood

Michelle Pfeiffer se po štiriletni odsotnosti vrača v Hollywood (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
11. 4. 2017

Michelle Pfeiffer, ki se lahko pohvali z izredno uspešno igralsko kariero in tremi nominacijami za oskarja, si je leta 2013 privoščila premor in 'izginila' iz Hollywooda. V nedavnem intervjuju je pojasnila, zakaj se je odločila za to potezo.

Ameriška igralka, pevka in filmska producentka Michelle Pfeiffer, ki si je s filmi Nevarna razmerja, Fantastična brata Baker in Polje ljubezni priigrala nominacije za oskarja, je v pogovoru za revijo Interview povsem odkrito spregovorila tudi o kariernem premoru, ki si ga je privoščila. Med drugim je zatrdila, da nikoli ni izgubila strasti do igralstva in da se – kadar je na prizorišču snemanja filma – počuti kot doma.

Oseminpetdesetletna zvezdnica, ki se je iz Hollywooda umaknila leta 2013, potem ko je posnela film Malavita, se je po štirih letih na srečo odločila, da se bo vrnila k svoji veliki ljubezni – igralstvu. Januarja je na filmskem festivalu Sundance premiero doživela njena drama Where Is Kyra?, kmalu pa jo bomo lahko gledali v drami mother!, ki je nastala pod režijsko taktirko Darrena Aronofskyja. Mimogrede, sloviti filmski ustvarjalec je v tem filmu angažiral tudi svoje dekle Jennifer Lawrence. Poleg tega je Michelle sprejela vlogi v filmih Murder on the Orient Express in The Wizard of Lies.

Michelle je kariero na stranski tir postavila v želji, da bi se lahko intenzivneje posvečala svojima zdaj že odraslima otrokoma, ki ju je dobila v zakonu s scenaristom in producentom Davidom E. Kelleyjem: "Moje zanimanje za igralstvo ni skrivnostno izginilo, sem pa povsem zavestno upočasnila tempo, ker sem hotela več časa preživljati z otrokoma. Hčerka Claudia je stara 23 let, sin John pa 22. Pred kratkim sta se oba izselila iz družinskega doma, zato sem zdaj končno pripravljena za vrnitev na delo. V teh štirih letih, ko me ni bilo, mi nihče ni niti ponujal vlog. Ne vem, mogoče me noben režiser ni hotel zaposliti zato, ker sem postala preveč izbirčna."

To svojo izbirčnost je legendarna igralka, ki je v Hollywoodu prisotna že skoraj štiri desetletja, poskušala pojasniti takole: "Kadar delam, sem zelo uravnotežena oseba, in od nekdaj sem bila previdna, ko je šlo za angažmaje, ki sem jih sprejemala, ter za vpliv, ki so jih ti angažmaji imeli na urnik mojih otrok. In tako sem postala zelo izbirčna, potem pa je čas preprosto mineval ... Zdaj pa, saj veste, kako je ... Ko je učenec pripravljen, se učitelj umakne." Michelle je med drugim še dodala, da si je po štirih letih ponovno zaželela igralstva, kar je prav gotovo razveselilo njene številne oboževalce.

Tim Jeras