Mick Jagger in Jerry Hall: Z nezvestobo zaznamovana romanca

Vir: Lea
17. 2. 2009
Jerry Hall, ki je z neuničljivim rokerjem Mickom Jaggerjem preživela skoraj dve burni desetletji, v nedavnem intervjuju med drugim pripoveduje tudi o njegovi nezvestobi. 

“Bilo je grozno. Ljudje so se vedno spraševali, zakaj sem to prenašala, toda bila sem zaljubljena in ljubezen je slepa.”


Velike ‘gumijaste’ ustnice, gosta griva las in pretesne obleke so z leti postali njegov zaščitni znak. A ženske ga ne ljubijo zaradi videza. Tudi ne zaradi tistega, kar nosi med nogami. Tam naj bi se namreč po besedah kolega iz skupine Keitha Richardsa skrivalo precej majhno premoženje. Ne, seks simbol je postal zaradi imidža ‘badboya’, ki neustavljivo privlači milijone žensk.

In zdi se, da je Jagger naredil vse, da bi sledil temu slovesu. Zanj je veljalo (in še vedno velja), da ‘podre’ vse, kar stoji na dveh nogah. Njegova šibka točka pa so manekenke. Bianca Rose Perez Moreno de Macias, model iz Nikaragve, je leta 1971 postala prva gospa Jagger, skupaj pa imata hčerko Jade. Teksaška lepotica Jerry Hall mu je rodila štiri otroke, razšla pa sta se leta 1999, ko je priznal sina Lukasa, ki se je rodil v razmerju še z eno manekenko, Brazilko Luciano Morad.

Med njegovimi slavnimi spremljevalkami so še pevka Marianne Faithfull, ki si jo je delil s kolegom Richardsom in s katero naj bi skupaj prirejali strastne orgije, pevka Marsha Hunt (hčerka Karis), italijanska zvezda Carla Bruni … Seznam njegovih žensk je videti neskončen. Zato ni čudno, da z vsega sveta nenehno prihajajo vedno nove trditve o očetovstvu. Že nekaj let je njegova spremljevalka nekdanja manekenka in modna stilistka L`Wren Scott.

Bryan Ferry pozabljen čez noč
Še najdlje je zdržal z ameriško manekenko Jerry Hall, s katero sta bila poročena slabo desetletje in imata štiri otroke. Teksašanka se je leta 1956 rodila tovornjakarju Johnu in njegovi ženi Marjorie. Ima še dvojčico Terry in tri starejše sestre. Po manjši prometni nesreči se je s pomočjo odškodnine že kot najstnica preselila v Francijo, kjer jo je med sončenjem na plažah Saint Tropeza odkril modni agent in postala je model.

V naslednjih dveh letih se je pojavila na več kot 40 naslovnicah, služila vsaj tisoč dolarjev na dan in se mimogrede zaročila z angleškim rokerjem Bryanom Ferryjem, ki pa ga je čez noč pozabila, potem ko je leta 1977 na neki večerji spoznala Micka Jaggerja, glavnega vokalista pri skupini Rolling Stones, za katerega je dejala, da ju je že prvo noč zbližal magični seks. Trinajst let starejši Mick je bil ravno sredi drage in boleče ločitve od prve žene Biance.

Neozdravljivi ženskar
Mick se v še en zakon nikakor ni pustil ujeti, saj je menil, da je več kot ena poroka potrata časa, pa tudi Jerry o tem sprva ni sanjala: “Nočem se poročiti. Rada bi si pustila odprto možnost, da spakiram kovčke in grem.” Ko pa je čez štiri leta njena biološka ura čedalje glasneje tiktakala, ni dosti manjkalo, pa bi ga zapustila, ker ji ni želel natakniti prstana in imeti z njo otroka.

Jerry k sreči obvlada prepričevale tehnike (posebej izvirna je menda v spalnici) in tako sta leta 1984 dobila najprej hčer Elizabeth in leto pozneje še sina Jamesa. Nato sta se leta 1990 tradicionalno poročila na Bahamih, zaradi česar v očeh britanskega zakona nikoli nista bila zares poročena.

Jerry je naredila vse, da bi možu preprečila skoke čez plot: “Mama mi je govorila, da je moža povsem preprosto obdržati. Žena mora biti kuharica v kuhinji, sobarica v dnevni sobi in vlačuga v spalnici. Najela sem kuharico in sobarico, da sem se lahko posvetila tretji vlogi.” Nič ni pomagalo. Uma Thurman, Carla Bruni, Jana Rajich, Peta Wilson

Dokler ji ni prekipelo, ko je leta 1999 brazilska manekenka Luciana Morad rodila njegovega sina Lukasa. “Še ga imam rada, vendar potrebuje pomoč. S potrpežljivostjo svetnice sem ga poskušala ozdraviti, pa ni šlo. Mick je neozdravljiv ženskar. Ko bi bil vsaj diskreten, pa ni,” je tožila ob ločitvi.

Še vedno prijatelja
Danes sta 52-letna Jerry in 65-letni Mick kljub vsemu dobra prijatelja. “Zdaj, ko mi ni treba skrbeti, da bo preganjal druge ženske, je najino razmerje boljše kot kdaj prej,” se šali. Pri štirih otrocih (najmlajši sin ima 11 let), ki so se jima rodili v devetletnem zakonu, je to gotovo najboljša rešitev: “Še vedno ga imam rada, vendar gre zdaj za platonsko ljubezen. Verjamem, da ti je nekdo usojen za določeno obdobje v življenju. To osebo ljubiš, toda potem greš naprej. Tako je bilo pri nama z Mickom. Ni nama bilo namenjeno, da skupaj ostaneva za vedno.”

INFO

“Ko sem spoznala Micka, je nosil kavbojke in tiste oprijete majice iz sedemdesetih. Oboževala sem njegov videz, saj v kavbojkah nihče ni videti bolje kot Mick s svojim čudovitim telesom z dolgim, vitkim pasom in prsnim košem v obliki črke v. Takrat sem se zaljubila vanj. Potem pa je v osemdesetih začel nositi hlače, tvidaste obleke čudnih krojev in grozljive široke oranžne ali rjave srajce. Te obleke je potem nosil nadaljnjih 20 let. Zdaj pa se je spet začel oblačiti v kavbojke in je videti krasno. Prav zadnjič sem ga videla in si pri sebi mislila, hvala bogu!”

Priporočamo