Middletonovi na kosilo h kraljici

Vir: Lea
30. 4. 2011

Še pred veliko poroko je kraljica Elizabeta II. morala storiti še nekaj: nevestine starše povabiti na kosilo.

To se je zgodilo prejšnji teden, ko sta kraljica Elizabeta in njen sin, princ Charles, ženinov oče, starše bodoče princese povabila v windsorsko palačo. Tako sta nekako prebila led pred poroko.

Middletonovi se ne družijo z nikomer iz palače in to je bilo prvo skupno kosilo; vse je potekalo v zelo prijetnem ozračju. “Veliko so se smejali in klepetali o vsakdanjih stvareh. Kosilo je vsem skupaj pomagalo, da so se vsaj malo zbližali in da na poroki ne bo kakšnih neprijetnosti,” je medijem povedal eden izmed zaposlenih v palači.

Pravzaprav je šlo za prvo srečanje kraljice in staršev bodoče neveste. Kosilo se je začelo ob 13. uri in je trajalo natanko uro in pol. Kraljica se praviloma nikoli ne zadrži dlje na kosilu. In ko je konec, nikoli ne poseda za mizo. To je njen protokol, ki se ga zvesto drži.

Seveda pa pri kosilu obe družini nista bili sami, prisotnih je bilo veliko služabnikov in osebna kraljičina tajnica ter pribočnik. Po kosilu sta se Middletonova odpeljala nazaj v svoj dom blizu Buckleburyja Berkshire.

Na kosilo nista bila povabljena ne princ William ne njegova bodoča žena Kate Middleton. Princ William je bil v službi, njegova Kate pa je nakupovala v Londonu na Kings Road. In to že drugi dan zapored.

In kdaj je ona prvič videla kraljico?

Šele pet let po tem, ko sta z Williamom postala par, se pravi maja 2008. William jo je predstavil svoji babici na poroki sina princese Anne, Petra Phillipsa, in Autumn Kelly. Kasneje sta se srečali še na številnih srečanjih in vsi, ki so bili prisotni, lahko povejo, da so bila njuna srečanja vedno prisrčna in topla.

Seveda se Middletonova zavedata, da srečanja s kraljico ne bodo ravno pogosta in da je bilo tudi to kosilo, ki sta ga imela, skrbno načrtovano in dolgo natanko toliko, kot si je zamislila kraljica. Vendar je to protokol in kraljica se ga strogo drži. Poleg tega si je s tem, ko je točno določila dolžino kosila, olajšala delo. Če bi bilo recimo dolgočasno ali pretirano vljudno, bi se na koncu lahko hitro poslovili brez grenkega priokusa.

Sicer pa se kraljici Elizabeti dogajajo same lepe stvari. Te dni je praznovala svoj 85. rojstni dan v polni formi. Tisti, ki so ji blizu, pravijo, da je že dolgo niso videli tako srečne, še posebej pa se je veselila poroke svojega najstarejšega vnuka.

Pripravlja se še en film

V Veliki Britaniji se pripravljajo na snemanje filma o tem, kako sta kraljica Elizabeta in njena sestra, princesa Margareta, proslavili konec druge svetovne vojne. Obe sta skrbno zastraženi živeli v kraljevi palači, veselje ob dočakani svobodi pa sta lahko slavili na ulicah Londona. Vendar samo eno noč.

Ni še znano, katera igralka bo upodobila kraljico. Margareto naj bi zaigrala mlada, komaj 16-letna igralka Dakota Fanning. V življenju večkrat nesrečna princesa je umrla leta 2002 v starosti 71 let.

Priporočamo