Mila Kunis: Njen oče je kriv, da je začela igrati

Mila Kunis: Njen oče je kriv, da je začela igrati (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
29. 12. 2017

Mila bi danes najverjetneje živela čisto mirno življenje v kakšnem ukrajinskem mestecu, če se ne bi njena starša pred leti odločila, da popokata kovčke in se v iskanju boljšega življenja z družino preselita čez lužo. Čeprav odločitev ni bila lahka, se je sčasoma izkazala za pravo, sploh za Milo, ki je prav v ZDA odkrila igro, igralski tečaj pa je njeno življenje obrnil na glavo ...

Milena Markovna Kunis se je rodila leta 1983 v ukrajinskih Černivcih, a je v svoji domovini preživela le prvih nekaj let svojega življenja. Ko je bila stara sedem let, se je z družino namreč preselila čez lužo, v Los Angeles. Čeprav jim v domači Ukrajini ni bilo težko, saj so bili kar premožni, sta njena starša – mama Elvira in oče Mark, vseeno menila, da bosta Mila in njen starejši brat Michael v tujini imela lepšo in boljšo prihodnost, kot bi jo imela doma. A na življenje v novi domovini se ni bilo lahko privaditi, sploh ne Mili, ki se tega obdobja ne spominja rada. Čez noč se je namreč znašla v novem okolju, katerega kulture ni poznala, prav tako ni poznala ljudi in tudi ne razumela jezika. Kar nekaj časa je potrebovala, da se je ujela, pri tem pa ji je zelo pomagalo tudi igranje.

Za to, da se je z njim sploh začela ukvarjati, pa je kriv njen oče, ki jo je vpisal v tečaj igre. Čeprav si njena starša nista želela, da bi dekle postalo igralka, saj se jima to ni zdel zanesljiv poklic, se je zgodilo prav to. Mila je namreč na tečaju spoznala Susan Curtis, ki je postala njena menedžerka ter ji je tudi pomagala, da se je prebila v ospredje. Sprva je nastopala v reklamah za priznane znamke, temu pa so sledile manjše vloge v TV-serijah in filmih, kot so Days of our lives, Obalna straža in Sedma nebesa. Zaigrala pa je tudi ob boku Angelini Jolie v filmu Gia, v katerem je upodobila mlado Gio Carangi. Svoje mesto v svetu filma pa si je utrdila šele z vlogo Jackie Burkhart v seriji Oh, ta 70-ta', za katero je tudi kar dvakrat zapored (1999 in 2000) osvojila nagrado Young Star Awards za najboljšo mlado igralko v humoristični TV-seriji.

Črni labod je njen najuspešnejši film do zdaj

Čeprav je bila Mila nadarjena mlada igralka, je sprva večinoma igrala le v serijah, priložnosti za vloge v filmih pa so bile redke. Leta 2001 je na primer zaigrala skupaj s Kirsten Dunst v filmu Pozabi me, leto pozneje v grozljivki Ameriški psiho 2, leta 2008 pa v komediji Pozabi Saro, ki je doživela velik uspeh in ji je tudi prinesla nominacijo za nagrado Teen Choice Award. Vloga, ki je bila za igralko ena zahtevnejših, a tudi najbolj uspešnih, je bila vloga Lily v filmu Črni labod. Nanjo se je pripravljal kar nekaj mesecev, in sicer tako, da je sedem dni v tednu štiri ure na dan trenirala balet, ob tem je imela predpisan tudi poseben načrt kardiovadbe in dieto, s katero je izgubila kar nekaj kilogramov. A muke so se splačale, saj je bila za vlogo večkrat nagrajena – prejela je zlati globus in nagrado Screen Actors Guild Award za najboljšo stransko igralko ter tudi nagrado Marcello Mastroianni za najboljšega mladega igralca ali igralko na 67. Beneškem filmskem festivalu. Prav zaradi omenjene vloge je začela dobivati še več vidnejših vlog v filmih. Do danes je tako med drugim zaigrala v romantični komediji Prijatelja samo za seks (2011) z Justinom Timberlakom. Temu pa so sledile še vloge v filmih Ted (2012), Mogočni Oz (2013), Poredne mame (2016) in Poredne mame 2 (2017), ki se trenutno predvaja tudi pri nas.

Da je začela igrati, je kriv njen oče

Z Ashtonom sta bila sprva le prijatelja

Mila je bila dolga leta v razmerju z igralcem Macaulyjem Culkinom, s katerim naj bi se celo nameravala poročiti. A od poroke na koncu ni bilo nič, saj sta se po devetih letih ljubezni razšla, še danes pa naj bi bila prijatelja. Mila si je po dolgem razmerju želela nekaj časa zase, hodila je na zmenke in bila prepričana, da se nikoli ne bo poročila. Tudi ko se je leta 2012 začela videvati s soigralcem iz serije Oh, ta 70-ta, Ashtonom Kucherjem, sta oba menila, da se bosta skupaj le dobro zabavala. A po treh mesecih druženja sta ugotovila, da preprosto ne moreta drug brez drugega. Februarja leta 2014 sta se zaročila, oktobra pa se jima je rodila hčerka Wyatt Isabelle. Po poroki julija 2015 pa se jima je lani novembra rodil še sin Dimitri Portwood. Mila in Ashton se zelo trudita, da bi kot družina živeli čisto običajno življenje, zato zasebnost skrbno skrivata. Svoja otroka pa vzgajata tako, kot sta odraščala sama – kar se da preprosto. Mila je tudi odločena, da bosta oba malčka ob angleščini govorila tudi njen materni jezik – ruščino.

Besedilo: Tina Ambrožič // Foto: Profimedia