Mitch Winehouse toži Beyoncé

25. 4. 2013 | Vir: Lea
Deli
Mitch Winehouse (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Oče pokojne glasbenice Amy Winehouse je bil neprijetno presenečen, ko je slišal, da bo Beyoncé prepevala balado njegove hčerke Back to Black in da jo bo objavila kot del filmske glasbe najnovejše romantične drame Veliki Gatsby.

"Pričakoval sem, da pevska zvezda, kakršna je ona, spoštuje tuje avtorske pravice. Ne bom ji prepovedoval peti, zahteval pa bom mastno odškodnino," je dejal jezni Mitch in dodal: "Amy je imela neverjeten talent. Sama je pisala svoje pesmi in drugi bi morali to spoštovati. Najlažje je ukrasti in se kititi s tujim perjem."

Mitch je ob tem pojasnil, da se niti ne bi tako jezil, če bi Beyoncé ali njeni menedžerji vsaj navezali stik z njim in ga obvestili o svojih načrtih: "Zdaj bo morala plačati. Bilo bi pošteno, če bi podarila vsaj 100 tisoč funtov skladu moje ljubljene Amy, ki se ukvarja s humanitarnim delom."

Mitch je še povedal, da je Beyoncé, ki se mudi na svetovni turneji, pisal na Twitter, a mu še ni odgovorila. Sicer pa so na pevko jezni tudi najbolj goreči Amyjini oboževalci: "Lahko bi vsaj ostala zvesta Amyjinemu stilu. Tako pa je povsem uničila spomin na našega idola."