Mlajši brat vojvodinje Kate o svojem boju z depresijo

Mlajši brat vojvodinje Kate o svojem boju z depresijo (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2019

31-letni James Middleton, mlajši brat vojvodinje Kate Middleton, je za medije spregovoril o svoji hudi bolezni, ki jo je vrsto let skrival pred družino in prijatelji.

James se je vrsto let boril z depresijo, lani pa je končno izvedel za pravo diagnozo. Kot poroča Daily Mail, James trpi za AHDH-jem oziroma za motnjo pozornosti, hkrati pa ga pesti tudi kronična depresija.

"Ponoči nisem mogel spati, podnevi pa sem se komaj odvlekel v službo. Tam sem samo buljil v računalniški zaslon s steklenimi očmi, komaj sem čakal, da sem se po službi vrnil domov. Počutil sem se tako slabo, da nisem mogel odgovoriti niti na najbolj preprosto sporočilo, zato nisem niti skušal odgovarjati na e-pošto. Nisem mogel komunicirati niti s tistimi, ki jih imam najraje, to pa so moja družina in prijatelji," je dejal James.

Potreboval je veliko časa, da poišče pomoč, zdaj pa pravi, da je to bila dobra odločitev. Morda celo taka, ki mu je rešila življenje. Njegovo stanje je bilo namreč tako, da je razmišljal celo o samomoru.