Mojster borilnih veščin v sodelovanju z National Geographic za zeleni planet

Mojster borilnih veščin v sodelovanju z National Geographic za zeleni planet (foto: © 2017 National Geographic All Rights Reserved) © 2017 National Geographic All Rights Reserved
31. 8. 2018

Ko slišimo njegovo ime, pomislimo v večini na borca borilnih veščin, vendar mojster je tudi borec za čisto naravo!

Kitajski mojster borilnih veščin in filmski igralec, po rodu iz Hong Konga, je zdaj posnel oddajo z National Geographicom, kjer pomaga k čistemu planetu. Kung fujevec se je tokrat pokazal kot »zeleni« heroj. Skupaj z znastvenikom Arthurjem je prvič uporabil prenosno napravo za recikliranje plastike – prvič preizkušena na Tibetanski planoti kjer je zadnje čase opaziti močno onesnaženje s plastiko.

Snemanje je potaklo lansko leto oktobra, na višini 4200 metrov, kjer izvira reka Mekong. Po pričanju režiserja, je Jackie še sam, lastnoročno pobiral smeti povsod kjer jih je opazil. S svojim početjem je navdušil še vse ostale, ki so prišli po avtogram ali »firbcat« na snemanje. Chan, ki šteje 64 let, se sokrivega počuti tudi zaradi tega, ker snemalne ekipe prav tako za sabo puščajo veliko smeti.

Inovator in inženir Arthur Huang bo v oddaji predstavil prvo mobilno reciklirno napravo, za katero je Huang prepričan, da je prihodnost recikliranja – TRASHPRESSO dokazuje, da je recikliranje možno povsod in uspešno premaguje razdalje. Arthur Huang je inženir in sodelovec National Geographica. Njegovo poslanstvo je izdelovanje pohištva, stavbe in celo letala iz recikliranih materialov. Njegovo strast deli s svetom z namenom trajnostnega razvoja. Plastiki in ostalim odpadkom daje »drugo priložnost«. Jackie in Arthur imata popolnoma poenoteno vizijo glede razvoja, saj v boju za čistejše okolje delujeta skupaj že več let. Rthur je celo opremil prenekateri prostor Chanove hiše. Podjetje v katerem deluje Arthur – Miniwiz pa bo v prihodnjih letih verjetno eno izmed najbolj rastočih.

Oddaja z Jackie Chanom bo na sporedu 1. septembra na National Geographic ob 19h.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri