Mož kraljice Elizabete II. je doživel prometno nesrečo!

Mož kraljice Elizabete II. je doživel prometno nesrečo! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
18. 1. 2019

Britanski princ Philip je bil v četrtek udeležen v prometni nesreči na jugovzhodu Anglije, pri čemer pa ni utrpel poškodb, so potrdili v kraljevi palači. Sta pa bili lažje poškodovani voznica in potnica drugega udeleženega avtomobila.

"Vojvoda edinburški je bil udeležen v trku z drugim vozilom," so navedli v britanski kraljevi palači. Dodali so, da se je nesreča zgodila v bližini kraljeve rezidence v Sandringhamu, kjer sta vojvoda in njegova soproga, kraljica Elizabeta II. od božiča. "Vojvoda ni bil poškodovan," so še povedali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. V vozilu je bil še eden od uslužbencev kraljevega dvora.

V nesreči sta trčila land rover, ki ga je vozil 97-letni princ, in avtomobil znamke Kia. Voznica in potnica v njej sta utrpeli lažje poškodbe, zaradi česar so ju morali oskrbeti v bolnišnici. Od tam so ju že odpustili. Oba voznika sta morala opraviti tudi test alkoholiziranosti, a sta bila oba negativna.

Očividci so povedali, da se je prinčev avtomobil v nesreči prevrnil. Dodali so, da so mu pomagali iz avtomobila. Bil je pri zavesti, a zelo pretresen, so še povedali po poročanju britanskega BBC. Vojvoda se je že vrnil v Sandringham, pregledal pa ga je tudi zdravnik.

Lokalne oblasti v Norfolku so že pred to nesrečo nameravale razpravljati o varnosti na cesti, kjer se je zaletel princ Philip. Pričakovati je, da bodo omejitev hitrosti znižali s 60 na 50 milj na uro (s približno 95 na približno 80 kilometrov na uro). Namestili bodo tudi radarje.

Kraljičin soprog se je upokojil leta 2017, odkar se le redko pojavlja v javnosti. Svojo 92-letno soprogo spremlja na javne dogodke, ko se sam tako odloči in se počuti dovolj krepkega. Še vedno pa je zelo samostojen in še vedno vozi.