Na britanskem dvoru se vse vrti okoli dojenčka

Na britanskem dvoru se vse vrti okoli dojenčka (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
21. 10. 2017

Princ William in vojvodinja Kate sta namreč spet v veselem pričakovanju. In z njima se veselijo vsi!

Marsikdo se sprašuje, kako za vraga bo Kate zmogla paziti na tri otroke. Res je, da ima varuške, vendar je tu še ena pomoč, ki je veliko vredna in vedno prisotna. Njena mama, Carole Middleton, je tista babica, ki vedno priskoči na pomoč, ko zaškripa. Že pri prvih dveh otrocih je Carole na začetku kar nekaj časa živela pri mladem paru, da je bila lahko hčerki vedno v oporo. Tudi zdaj, ko se na začetku Kate otepa z nosečniškimi slabostmi, je mama ob njej. Ima pa mlada vojvodinja tudi varuško, ki ji popolnoma zaupa. To je Maria Turrion Borrallo, ki pazi na princa Georgea in princeso Charlotte.

Da vojvodinja pričakuje tretjega otroka, so iz palače sporočili po tem, ko je morala Kate odpovedati prisotnost na dveh uradnih dogodkih, saj jo je mučila nosečniška slabost. Prav tako kot pri prvih dveh nosečnostih. Na uradnih dogodkih se je pojavila šele pozneje, ko so prve slabosti minile. Seveda pa dogodke skrbno izbirajo. Tudi po porodu ne bo takoj prevzela vseh obveznosti in se bo najprej posvetila dojenčku.

Pojavlja se vprašanje, kje bo mlada družina živela, ko se bo povečala še za enega člana. Svojo glavno rezidenco so si uredili v Anmer Hallu, na posestvu Sandringham, ki pripada kraljici Elizabeti II. A ko je mali prince George začel hoditi v šolo, so se preselili v London. In kot vse kaže, bo družina kar nekaj časa v Londonu, tako da bo novi član sprva živel tu v Apartement 1 v palači Kensington. Tu ima družina na voljo kar 20 sob in pa seveda vse udobje, ki ga kraljeva družina pač mora imeti.

In če ste mislili, da bo mlada mamica moderna in bo rodila doma, se motite. Tako kot prva dva otroka bo tudi tretji na svet prišel v bolnici St. Mary v Londonu, kjer se bodo morali še enkrat pripraviti na kraljevi porod in na svetovno medijsko pozornost. Za vojvodinjo vedno rezervirajo krilo bolnice, ki se imenuje Lindo Wing. Za porod pa bo osebno skrbel ginekolog kraljice Elizabete II. Alan Farthing.

Mislite, da se bo par ustavil pri treh otrocih? Marsikdo je prepričan, da ne. "Kate je po naravi mama in ne verjamem, da se bo ustavila pri treh otrocih," je dejal njen stric Gary Goldsmith. Kate je odraščala v veliki družini, saj ima še brata in sestro. Mogoče pa želi biti kot kraljica Elizabeta II., ki ima štiri otroke. Hm, kaj pa kraljica Viktorija, ki jih je imela devet ...