Na dan je prišlo, kako je princesa Diana z dvora nagnala varuško njenih sinov, Williama in Harryja. Vzrok? Ljubosumje!

Na dan je prišlo, kako je princesa Diana z dvora nagnala varuško njenih sinov, Williama in Harryja. Vzrok? Ljubosumje! (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2020

V 80-ih letih prejšnjega stoletja je bilo ime Barbara Barnes dobro znano poznavalcem britanske kraljeve družine.

Barbara je več let skrbela za malega princa Williama in njegovega bratca Harryja, potem pa je nenadoma izginila z dvora - zdaj se je izvedelo, da je za to "zaslužna" princesa Diana.

Po tem, ko se je rodil William, je Barbara prišla na kraljevi dvor, da bi skrbela zanj. A kmalu se je izkazalo, da mali princ ni njena edina skrb - postala je "varuška" tudi njegovi mladi mami, komaj 21-letni lady Diani, poroča Daily Mail. Diana je namreč trpela za bulimijo, občasno bi se tudi samopoškodovala. Barbara ji je povijala rane in je bila pravi čuvaj princese, ki je v zakonu s princom Charlesom res trpela.

Barbara Barnes

Ko je dve leti po Williamovem rojstvu na svet prišel še Harry, je tudi zanj skrbela kot mama. Pogosto sta malčka v njej našla edino tolažbo - oče je opravljal svoje dolžnosti, Diana pa se je ukvarjala s humanitarnimi akcijami, dobivala se je s prijateljicami, s katerimi je razpravljala o težavah v njenem zakonu.

Vse se je zdelo lepo in prav, dokler Diana ni posumila, da se je Barbara preveč navezala na fantka. Do varuške se je začela vesti hladno in distancirano. Zato je prišlo do neizogibnega: ko si je varuška Barbara vzela dopust in odpotovala na Karibe, jo je po prihodu nazaj pričakalo presenečenje. Diana ji je sporočila, da je ne bo več potrebovala.

Lady Di naj bi nato odredila, da Barbaro diskretno odpustijo z dvora in da spakirajo njene stvari, kot da je nikoli ni bilo tam. William in Harry nista vedela, kam je odšla njuna varuška, ki ju več ni smela kontaktirati ali jima pisati. Njuna "druga mama" je, kar se njiju tiče, preprosto - izginila.

Priporočamo