To je fotografija princese Diane, ko je od utrujenosti zaspala kar na zabavi

To je fotografija princese Diane, ko je od utrujenosti zaspala kar na zabavi (foto: profimedia) profimedia
8. 4. 2018

Princesa Diana, ki je pri britanski javnosti tudi po smrti izjemno priljubljena, je leta 1981 od hude izčrpanosti zaspala kar v enem od londonskih muzejev, vsem na očeh javnosti.

Princesa Diana in princ Charles sta se poročila 29. julija leta  1981, ko je imela Diana Spencer komaj 20 let. Življenje v aristokratski družini Spencer je tako čez noč zamenjala z življenjem na britanskem dvoru, vse obveznosti, ki jih je nova vloga prinesla s seboj, pa so bile za mlado Diano včasih kar malo prevelik zalogaj.

Na zabavi, ki se je novembra leta 1981 odvijala v londonskem Victoria and Albert muzeju, je bila princesa Diana tako zelo utrujena, da je v enem trenutku kar na stolu, vsem na očeh, utonila v spanec. Fotografi, ki so ji bili vedno za petami, so takšen trenutek hitro izkoristili, fotografija pa je takrat zaokrožila po vseh britanskih in svetovnih medijih.

Kljub temu, da so jo ujeli v nepravem trenutku, pa ji britanska javnost njene "zaspanosti" ni niti najmanj zamerila, vse do leta 1997, ko se je smrtno ponesrečila, je ostala izjemno priljubljena. Že kmalu po poroki je postala prava modna ikona, še dan danes pa ostaja velika modna inspiracija številnim predstavnicam nežnejšega spola.