Na dan prišla še neobjavljena pisma princese Diane

Na dan prišla še neobjavljena pisma princese Diane (foto: Profimedia) Profimedia
25. 1. 2019

Pokojna princesa Diana je v pismih odkrila tudi to, da je povsem pozabila na pravi datum svoje poroke s princem Charlesom.

V čustvenih pismih, ki jih je princesa Diana pošiljala svoji prijateljici in takratni urednici britanskega Voguea Elizabeth Tilberis, je pokojna Lady Di odkrila številne podrobnosti, med drugim tudi o tem, kakšen je bil njen odnos s Charlesom.

Pisma je Elizabeth dolgo skrivala, zdaj pa so na dražbi v New Yorku in na dan je prišla tudi vsebina pisem.

Nedlogo zatem, ko je za svoj 30. rojstni dan posnela fotografije za Vogue, se je Diana zahvalila celotni ekipi, za čudovito sodelovanje. "Povsem ste me sprostili, v vaši družbi se počutim zelo sproščeno. Hvala vam, ker vedno mislite name," je v zahvalo napisala Diana.

V pismu iz marca leta 1991 je princesa pisala o življenju s Charlesom in vse kaže, da se ji je zaradi stresa zgodila mala napaka. "Malo me je strah, da ne bo objavljena fotografija za moj rojstni dan. Toliko vsega je trenutno v zraku, moj 30. rojstni dan in 10. obletnica poroke, zdi se mi, da se v medijih dela preveč drame okoli vsega tega," je zapisala Diana. 

Strokovnjaki, ki so podrobno prebrali njena pisma, so videli, da je pokojna prinesa Diana nekoliko pomešala pomembne datume. Lady Di je bila rojena 1. julija, poroka s Charlesom pa se je zgodila 29. julija. Vse kaže, da je v vsem stresu zamenjala ta dva datuma.

Poznavalci ocenjujejo, da bi cena pisem na dražbi lahko dosegla med sedem do deset tisoč dolarjev.

Priporočamo