Na dan prišlo, da princesa Charlotte in princ George božičnega kosila nista jedla v isti sobi s kraljico Elizabeto

Na dan prišlo, da princesa Charlotte in princ George božičnega kosila nista jedla v isti sobi s kraljico Elizabeto (foto: Profimedia) Profimedia
30. 12. 2019

Božično kosilo pri kraljici Elizabeti velja za zelo pomemben dogodek v kraljevi družini, zato je protokol pri kosilu še toliko bolj pomemben.

Morda ste se tudi v vedno spraševali, kako je videti božično kosilo pri kraljici Elizabeti in kakšen je sedežni red kraljeve družine. Vseh podrobnosti verjetno ne bomo nikoli izvedeli, je pa na dan prišlo, da otroci iz kraljeve družine jedo v ločenih jedilnicah in tako niso poleg kraljice Elizabete.

Nedavno je Mike Tindall, nekdanji igralec rugbyja in mož princese Zare, gostoval na JOE UK's House of Rugby podcast, kjer je razkril nekaj podrobnosti o letošnjem božičnem kosilu. "Nisem pil, če sem iskren, gre za družinsko kosilo, kjer se zbere okoli 70 družinskih članov, sedi se za sedmimi mizami in otroci imajo svojo mizo, ki je v svoji sobi," je pojasnil Mike in tako razkril, da princesa Charlotte in princ George, kakor tudi ostali kraljevi otroci, ne obedujejo v jedilnici skupaj s kraljico Elizabeto.

Mike pa je razkril tudi to, kje je sedel sam in s kom je imel sam čast kramljati tekom božičnega kosila. "Sedel sem s princem Charlesom in bilo je zares lepo, zelo dobro."

Britanski mediji so se že pred časom dokopali do podatkov, da kraljevi otroci navadno ne sedijo za mizo, vsaj ne toliko časa, dokler ne osvojijo vseh pravil sedenja za mizo in šele nato obedujejo z odraslimi.

Priporočamo