Na dan prišlo pismo princese Diane, v katerem je razkrito, kako sta princ Harry in William nekoč preživljala praznike

Na dan prišlo pismo princese Diane, v katerem je razkrito, kako sta princ Harry in William nekoč preživljala praznike (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2019

Božič v kraljevi družini lahko vsebuje element formalnosti, vendar je pismo pokojne princese Diane razkrilo, da je sama poskrbela za zadovoljstvo otrok v prazničnem času.

V prisrčnem pismu, ki ga je princesa napisala 5. decembra 1990 (takrat je bil William star 8 let, Harry pa 6), je Diana delila ljubezen svojih sinov do prazničnega obdobja.

"Fanta sta vznemirjena nad mislijo na prihajajoči božič in preiskujeta vse kotičke hiše ter iščeta darila, ki jih bosta mogoče dobila." Pismo je bilo naslovljeno na Ivy Woodwards, s katero se je princesa Diana malo pred tem spoprijateljila med obiskom princa Charlesa v bolnišnici. Charlesa so zdravili zaradi zlomljene roke istočasno kot sina Ivy Woodward, ki je po nesreči z motorjem pristal v komi. Diana je Ivy ponudila nasvet, saj je Ivy po sinovi nesreči sprla z njegovo ženo Jane.

"Vesela sem, da se je Deanovo stanje izboljšalo, vendar ne bi bil tukaj, če ne bi bilo vas, vaše odločnosti ter moči, s katero ste poskrbeli, da se mu je zdravstveno stanje izboljšalo. Mogoče Deanova žena čuti zamero, ker se avgusta ni mogla sprijazniti z nesrečo, kar je povzročilo krivdo, ki je povzročila zmedo in sedaj, ko se je Dean vrnil domov, je Jane postala posesivna. Zaradi tega vas ne sme skrbeti, saj se bo čez čas stanje uredilo."

Pismo je bilo napisano na bel papir z rdečo obrobo, na vrhu katerega je bil upodobljen Dianin grb, pod grbom pa je pisalo Kensingtonska palača. Skoraj podoben slog za pisanje pisem uporabljata vojvodinji Kate in Meghan. Pismo se je na dražbi prodalo za 3.875 dolarjev, poleg še drugega ročno napisanega pisma princese Diane.

Na koncu pisma je z malo predrznega humorja napisala: Thank you from the boss’s  wife, love from Diana (Hvala od šefove žene, z ljubeznijo Diana.)

Priporočamo