Na kraljičinem pogrebu so se številni spraševali: Nista princesa Charlotte in princ George premlada za to?

19. 9. 2022
Deli
Na kraljičinem pogrebu so se številni spraševali: Nista princesa Charlotte in princ George premlada za to? (foto: Profimedia)
Profimedia

Pogreba britanske monarhinje Elizabete II. sta se skupaj s staršema, vojvodinjo Kate in princem Williamom udeležila tudi njena pravnuka, princesa Charlotte in princ George. Najmlajši, Louis, je ostal doma.

Oči javnosti so bile na pogrebu kraljice uprte v princa Williama in Harryja ter njuni soprogi, Kate Middleton in Meghan Markle. Za kraljičino krsto sta hodila njen sin, kralj Charles in soproga Camilla, spremljali pa so ju princesa Anne, princ Edward in Sophie.

Nato sta v koloni sledila William in Kate skupaj z otrokoma, Georgeom in Charlotte, ki sta hodila skupaj s staršema, spremljala pa sta jih princ Harry, Meghan Markle in ostali člani kraljeve družine. Najmlajšega otroka Williama in Kate, 4-letnega princa Louisa, ni bilo na pogrebu.

Svojih čustev in žalosti niso mogli skriti niti najmlajši člani kraljeve družine, čeprav so se trudili. 9-letni George je nosil mornarsko modro obleko, 7-letna Charlotte pa črno oblekico. Njune slike so objavili mediji po celem svetu, številnim pa se je zlomilo srce, ko so videli žalost obeh otrok.

Tako ne čudi dejstvo, da so se na družbenih omrežjih pojavili komentarji, da sta otroka morda le premajhna, da bi prisostvovala takemu dogodku in se soočila z vsem žalovanjem. Njuna prisotnost je številne spomnila tudi na mlada princa Williama in Harryja na pogrebu njune mame, princese Diane, leta 1997.

"Tega ne bi smel doživeti noben otrok. Moja mama je umrla, jaz pa sem moral pred tisočimi obrazi hoditi po Londonu, nisem smel jokati in moral sem biti pogumen. Gledali so me z vseh strani, na milijone gledalcev nas je spremljalo prek televizijskega prenosta," je v enem od intervjujev dejal princ Harry. Dodal je še, da misli, da noben otrok ne bi smel doživeti take travme ter da se danes nekaj takega ne bi zgodilo. Rekel je, da je dovolj boleče izgubiti mamo v takem zgodnjem obdobju, hudo pa je tudi prenašati vso medijsko pozornost.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk