Na male ekrane prihaja serija o kralju popa Michaelu Jacksonu

Na male ekrane prihaja serija o kralju popa Michaelu Jacksonu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
2. 9. 2018

Na dan, ko so oboževalci pokojnega kralja popa Michaela Jacksona po svetu praznovali 60 let od njegovega rojstva, je vzniknila tudi novica, da o pevcu ustvarjajo novo miniserijo.

Po pisanju časnika New York Post, bo serija slonela na knjigi My Friend Michael: An Ordinary Friendship With an Extraordinary Man, ki jo je leta 2011 izdal Frank Cascio.

Viri ameriškega časnika so navedli, da bo televizijska miniserija predstavila četrt stoletja trajajoče prijateljstvo med Jacksonom in Casciom. Ta je glasbenika spoznal leta 1984, ko mu je bilo pet let. V naslednjih 25 letih se je skupaj z družino večkrat podal z glasbenikom na pot okoli sveta in je nato postal celo njegov asistent.

V oddaji Good Morning America je Cascio leta 2009 razkril, da je zveznik redno obiskoval njegovo družino v New Jerseyju, da bi užival v mirnem vsakdanjem življenju. "Rad je pomagal pri hišnih opravilih. Moji mami je denimo pomagal sesati," je razkril Cascio.

Režiser projekta še ni znan, s snemanjem pa naj bi začeli že jeseni. Scenarij po Casciovi knjigi piše Jeff Farley, ki bo skupaj z avtorjem knjige o "vsakdanjem prijateljstvu z izjemnim človekom" tudi producent serije, še navaja New York Post.

Michael Jackson se je rodil 29. avgusta 1958 v ameriški zvezni državi Indiana. Prve uspehe v popularni glasbi je že kot deček požel v zasedbi The Jackson Five, kjer je prepeval s še štirimi brati. Kljub velikemu uspehu deške zasedbe pa se je v začetku 70. let prejšnjega stoletja odločil za samostojno ustvarjalno pot, ki ga je ponesla med najuspešnejše izvajalce zabavne glasbe vseh časov.

Leta 1979 je izdal prvi samostojni album z naslovom Off The Wall, ki se je z 11 milijoni prodanih izvodov zavihtel med najbolje prodajane albume na svetu. Vrhunec svoje slave pa je dosegel tri leta kasneje, ko je na glasbene police poslal ploščo z naslovom Thriller.

V zadnjih letih življenja so mediji poročali predvsem o njegovih finančnih težavah, ki naj bi bile posledica številnih tožb, ki so se zgrnile na zvezdnika. Prav to naj bi bil eden od vzrokov, da se je pripravljal na vrnitev na koncertne odre. Tega ni uresničil, saj mu je 25. julija 2009 zaradi prevelikega odmerka uspaval zastalo srce.