Na monaškem dvoru je vse več otrok!

Na monaškem dvoru je vse več otrok! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
10. 12. 2016

Devetnajsti november je za Monačane prav poseben dan, saj na ta dan praznujejo dan državnosti, ki ga vedno zaznamujejo s številnimi slavnostnimi dogodki.

Praznovanje tega dneva se začne že dan prej, ko nebo v večernih urah razsvetli ognjemet, na sam dan državnosti pa se dogajanje začne že v jutranjih urah z mašo v katedrali sv. Nikolaja, tej pa sledi parada, ki se odvija po mestnih ulicah. Seveda na dogodkih ne manjka niti monaška kraljeva družina, ki je bila letos deležna še posebej veliko pozornosti. Na balkonu palače Grimaldi, s katere so spremljali parado, so se jim namreč pridružili tudi najmlajši člani družine, ki jih je iz leta v leto več.

Monaški knez Albert in njegova žena princesa Charlene sta ponosna pokazala svoja dvojčka, ki bosta kmalu praznovala drugi rojstni dan – princeso Gabrielle in princa Jacquesa, ki sta v naročju svojih staršev sramežljivo zrla v svet in vsake toliko pomahala množici gledalcev. Tukaj je bila tudi devetnajstmesečna India Casiraghi, hčerka Andree Casiraghi in njegove žene Tatiane Santo Domingo. Malčica je po vsej sili hotela splezati na balkonsko ograjo, da bi si ogledala dogajanje, zato jo je v naročje vzela njena babica, princesa Caroline, pri kateri se je deklica umirila in z zanimanjem spremljala dogajanje okoli sebe. Triletni bratec male Indie, Sacha Casiraghi, ter njegov bratranec Raphael pa sta ves čas parade navdušeno mahala z zastavicami.

Vesela družba malčkov na monaškem dvoru se bo naslednje leto povečala še za enega člana, saj sin princese Caroline Pierre Casiraghi in njegova žena Beatrice Borromeo pričakujeta prvega otroka.

Tina Ambrožič