Razkošna vila tega športnega zvezdnika je zdaj na prodaj, samo poglejte si notranjost hiše, ki buri duhove!

10. 5. 2024
Deli
Razkošna vila tega športnega zvezdnika je zdaj na prodaj, samo poglejte si notranjost hiše, ki buri duhove! (foto: Profimedia)
Profimedia

Gre za legendarnega košarkarja Michaela Jordana, ki je danes še kako finančno uspešen.

Nekateri vrhunski športniki po koncu svoje športne kariere znajo zelo dobro unovčiti uspehe, ki so jih dosegli na igriščih. Med njimi je zagotovo Michael Jordan, katerega finančno premoženje ocenjujejo na vrtoglavih milijardo dolarjev, poročajo tuji mediji.

Očitno je sklenil, da se "znebi" ene od svojih razkošnih vil - verjetno nima kaj veliko časa, da bi prebival v njej, je pa stavba res velika in zasnovana tako, da pusti brez besed. Gre za vilo, katere gradnjo je naročil zase in za družino v Chicagu. Prišel je do spoznanja, da je prevelika, v njej pa nihče ne živi že dolgih deset let.

Pred leti je kupil posestvo, ki je obsegalo kar 30.000 kvadratnih metrov. Na njem so mu postavili hišo, veliko 5.200 kvadratnih metrov - toliko namreč obsega njena uporabna površina. V njej je devet spalnic, kino dvorana, ima pa tudi nekaj, kar nima vsaka hiša: posebno kadilnico za cigare!

Seveda v njej ne manjka kinoteka, v kateri si lahko lastniki skupaj z obiskovalci ogledajo dobre filme in se zabavajo, v vili je še notranji bazen, eden pa je tudi zunaj. Na posestvu se nahajata še košarkarsko in teniško igrišče, v hiši je posebna soba, v kateri so na ogled vse njegove nagrade iz lige NBA.

No, to pa ni vse - v garaži je dovolj prostora za kar deset avtomobilov! Ker je posest velika, obkroža pa jo lepa narava, se v okolici prosto sprehajajo srne in zajci. Bodoči lastniki se bodo lahko zabavali tudi zunaj, saj je ob vili na voljo še igrišče za golf. Kaj pa cena? Vilo skuša prodati za 15 milijonov dolarjev in v ta namen so posneli še predstavitveni video, ki popelje skozi razkošje nekdanjega košarkarskega asa. Kaj pravite na to?

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk