Na TV-zaslone se vrača Sanja Doležal

Sanja Doležal  (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
13. 3. 2014

Pevka zimzelene hrvaške skupine Novi fosili Sanja Doležal se je pred kratkim lotila novega izziva.

Oziroma, bolje rečeno, vrnila se je k starim. Mladost­na estradnica se po nekajletnem premoru znova pojavlja na televizijskih zaslonih kot ena od voditeljic oddaje Dobro jutro Hrvatska.

Pogodbo je podpisala za eno sezono, potem pa bo videla, kako dalje. Čeprav njena televizijska kilometrina niti od daleč ni primerljiva z glasbeno, je stara znanka z zaslonov. Marsikdo iz vrst mlajših generacij ljubiteljev Novih fosilov namreč ne ve, da je imela prvo izkušnjo s TV-jem prav na hrvaški nacionalni televiziji še kot najstnica leta 1981. Če odmislimo različne glasbene nastope in gostovanja v vrsti TV-oddaj, je na RTL vodila tudi pogovorno oddajo Sanja, tako da novinka nikakor ni. Vendar ima kljub vajenosti javnega nastopanja in nastopanja pred občinstvom tremo.

"Verjeli ali ne, še vedno. Še moje dolgoletne prijateljice se temu čudijo, a tako je. Vendar pa je treba vedeti, da novo delo prinaša tudi veliko odgovornost. Prišla sem namreč v eno najbolj znanih oddaj, v ekipo, v kateri so bili izredni voditelji, ki so ji dali neizbrisen pečat. To pa niti najmanj ni lahka stvar," pravi. V oddaji je trikrat na teden in kljub tremi čuti tudi izziv. Vstajanje ob petih zjutraj ji ne pomeni težave, saj so glasbeniki navajeni vsega.

Domači kritik

Kljub tremi pa se, zanimivo, po lastnih besedah ne boji kritik. Če so upravičene in konstruktivne, jih pameten človek izkoristi tudi za učenje in izboljšanje. Največji kritik bo po Sanjinem mnenju njena hči Lea. Njenemu mnenju mama vedno zaupa, čeprav se prav vsakič ne strinja povsem z njim.

Medtem ko je pri nekaterih Sanjina nova služba naletela na odobravanje, so bile seveda tudi opazke, zakaj je voditeljica namesto mladega obraza postala ženska Sanjinih let. "To je stvar razmišljanja in stališča posameznika in tu gre za različne poglede. Kljub temu pa je treba razumeti, da različni formati oddaj potrebujejo voditelje različnih starosti. Tudi v tujini je tako, da takšne oddaje večinoma vodijo ljudje srednjih let, ki imajo za seboj že neke življenjske izkušnje ter zrelost," odgovarja na te stvari.

Bolj od takšnih pripomb ji je pomembno, kako opravlja svoje delo. "Predvsem je bil moj namen že na začetku ta, da ustvarim neko toplo domače vzdušje. V današnjih razmerah se mi zdi, da je to še toliko pomembneje, čeprav ni vselej lahko. Dan se mora začeti prijaz­no, da bi se laže soočili s stvarmi, ki jih prinese, in jih čim uspešneje postorili. Gre za delček in nekaj malega, a vendar obenem pomeni veliko," meni.

Priporočamo