Najbogatejši zvezdniki, mlajši od 30 let

Lady Gaga (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
30. 7. 2013

Imajo vse – lep videz, talent in nabito polne žepe. Kdo so srečniki, ki so se znašli na Forbesovi lestvici najbolje plačanih zvezdnikov, ki še niso dopolnili 30 let?

Prestol te prestižne lestvice je zasedla 27-letna kontroverzna pevka Lady Gaga, ki je – kljub temu da je zaradi operacije kolkov odpovedala del svoje turneje – v zadnjih 12 mesecih zaslužila okoli 80 milijonov ameriških dolarjev.

Lani je Lady Gaga zasedla četrto mesto Forbesove lestvice najbolje plačanih slavnih oseb pod 30. letom starosti, medtem ko je kantri pevka Taylor Swift, ki ji je lani pripadlo prvo mesto, letos padla na tretjega. Zaslužila je 55 milijonov.

Na drugem mestu se je z 58 milijoni znašel najstniški pevski idol Justin Bieber, Rihanna, ki je bila lani na tretjem mestu, pa je zdaj četrta in je zaslužila 43 milijonov.

Poleg Bieberja se je med pet najbogatejših uvrstil še en moški, škotski didžej in pevec Calvin Harris, ki je s 46-milijonskim zaslužkom zasedel peto mesto.

Med šestim in desetim mestom najdemo štiri ženske in le enega moškega, pevko Katy Perry (39 milijonov), igralko Jennifer Lawrence (26 milijonov), pevko Adele (25 milijonov), igralko Kristen Stewart (22 milijonov) in igralca Taylorja Lautnerja (22 milijonov).

Revija Forbes to lestvico sestavlja na podlagi analiz prodaje vstopnic za koncerte, prodaje albumov, zaslužka filmov in drugih dejavnikov, ki vplivajo na oblikovanje zaslužkov slavnih. Pri ustvarjanju letošnje lestvice so upoštevali zaslužek od lanskega do letošnjega junija.

Tim Jeras za revijo Nova