Najstarejši sin monaškega kneza Alberta II. je dal svoj prvi samostojni intervju za britansko revijo

4. 11. 2023
Deli
Najstarejši sin monaškega kneza Alberta II. je dal svoj prvi samostojni intervju za britansko revijo (foto: Profimedia)
Profimedia

V intervjuju mladenič opisuje odnos z očetom, pa tudi drugimi brati in sestrami ter teto, princeso Stéphanie.

Danes se zdi, da je Alexandre Grimaldi našel svoje mesto v tej okronani družini, iz katere je bil izločen, še ko je bil otrok. Je sin monaškega princa Alberta II. in njegove nekdanje skrite ljubezni Nicole Coste, s katero se je dobival pet let. Alexandre je rojen je 24. avgusta 2003.

Vir: Instagram/Posnetek zaslona

Knez Albert je Nicle Costa, ki je rojena v Togu, srečal leta 1997, ko je delala kot stevardesa. Ko sej e rodil Alexandre, ga je monaška kraljeva družina nekaj časa skrivala in zanikala njegov obstoj. A leta 2005 ga je Albert le uradno priznal. Danes se Alexandre tudi udeležuje uradnih dogodkov na Le Rocherju,v monaški palači.

Zagotovo se je še spomnite iz kultne serije: Pri 14 je postala odvisnica, danes pa je z njo takole ...

Šele sedaj pa je Alexandre dal prvič samostojni intervju, in sicer za britansko revijo Tatler. V njem se predstavi kot neke vrste ambasador Monaka, ki zdaj dela za poslovne zadeve svojega očeta in to predvsem v modni industriji. Dvajsetletnik je zaupal, da je v dobrem odnosu z očetom: "Vse gre dobro, dobivava se veliko pogosteje, kot prej. Med počitnicami ob koncu leta preživiva veliko časa skupaj."

Poletja redno preživlja v Monaku, pravi, kjer z družino preživlja čas ob gledanju filmov ali športanju. Nova monaška javna osebnost je kljub temu odraščal precej daleč od fotografskih objektivov in kraljevih obveznosti. "Bilo je enostavno, ker nisem bil preveč na očeh javnosti. To me ni motilo niti nisem bil prizadet zaradi tega. Sedaj bo zagotovo vse skupaj postalo bolj zanimivo. Pogosteje bom v družbi svoje družine in očeta.«  

Profimedia

Avgusta lani se je v reviji Point de Vue, v kateri so pisali o monaški kraljevi družini, zopet v povezavi z Alexandreom, vrnil izraz nezakonski otrok. To se zdi Alexandru žaljivo. »Ko sem se rodil, nobeden od mojih staršev ni bil poročen in nista prešuštvovala. Oče me je kasneje prostovoljno priznal, tega recimo ni storil preko odvetnika.«  

Na vprašanje o njegovi naraščajoči vlogi pri zastopanju monaške kraljeve družine se zdi, da Alexandre Grimaldi ne popušča pod težo obveznosti: "Odkar sem del te institucije, sem seveda pod večjim pritistko,z nje prihaja naraven pritisk. Toda dodaten pritisk ?Ne, res ne. Mislim, da moram samo opravljati svoje delo in častiti svojo dediščino in družino na spoštljiv način. Vendar se imam za zelo prijazno osebo, zato mislim, da bom spoštoval svoje ime. "

Vir: Instagram/Posnetek zaslona

Čeprav je odraščal le z mamo in njenimi otroki, rojenimi iz prve zveze, Alexandre Grimaldi pojasnjuje, da ohranja vezi tudi s svojo polsestro Jazmin Grimaldi, danes igralko v Los Angelesu, ki je prav tako rojena zunaj zakona leta 1992. in ki jo je princ Albert priznal leta 2006. Pravi, da z njo redno komunicira prek sporočil, predvsem o nogometu, pa tudi o filmu in njuni babici, slavni Grace Kelly. "

Profimedia

Veliko se pogovarjava o njej zaradi tega, kar zdaj počneva - še posebej Jazmin, ki gre nekako po babičinih stopinjah v Hollywoodu. Vedno se pogovarjava o tem in o tem, kako želi nadaljevati njeno dediščino," pojasnjuje Alexandre. Kar zadeva Jacquesa in Gabriello, dvojčka prestolonaslednika princa Alberta II. in princese Charlene, se še ne udeležujeta družinskih pogovorov. »Malcae sta še premlada, da bi imela telefon, bosta morala počakati. nekaj let." Alexandre pa v intervjuju pove, da si je zelo blizu s teto, princeso Stéphanie. "Je zelo zabavna, zelo smešna in zelo prizemljena. Zelo sva si blizu."

Profimedia

BONUS VIDEO: Jani Brajkovič je nekdanji vrhunski kolesar. Leta 2004 je postal prvi slovenski svetovni prvak v kolesarstvu. Njegovi največji uspehi so bili zmaga na veliki enotedenski etapni dirki Po Dofineji, dobil je dirko po Sloveniji (2012), bil je dvakratni državni prvak v kronometru ... Spregovoril je iskreno o zlorabi športa in bulimiji.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem