Severina: Največja zaslužkarica na Balkanu!

Trenutno ima Seve v rokavu še nekaj asov, saj jo Srbi snubijo, da bi kot članica strokovne komisije sodelovala v X Faktorju.  (foto: Mare Vavpotič in Žiga Intihar) Mare Vavpotič in Žiga Intihar
Vir: Story
12. 8. 2013

O honorarjih, ki jih za svoje nastope dobijo zvezdniški glasbeniki nekdanje Jugoslavije, slovenski glasbeniki lahko samo sanjajo. Včasih si težko predstavljamo, da je na 'našem' prostoru sploh možno za štiriurni nastop dobiti 70.000 evrov ali več, vendar so tovrstne vsote nekaj povsem normalnega za zvezdnike, kot so Severina, Zdravko Čolić, Goran Bregović, Gibboni, Tony Cetinski, Dino Merlin, Jelena Rozga, Lepa Brena in številni drugi.

Izračun je pravzaprav povsem pričakovan in logičen, saj so koncerti naštetih zvezdnikov v večini primerov povsem razprodani, vrtoglave množice oboževalcev pa občasno presegajo številke, ki so jih na svojih koncertih vajeni največji svetovni zvezdniki. Koncert Zdravka Čolića si je pred leti ogledalo rekordno število oboževalcev, takrat se je številčnica ustavila pri 100.000.

Temu primerni so seveda tudi honorarji, česar se nekateri slovenski glasbeniki še kako dobro zavedajo in zato pametno pišejo tudi hrvaške hite. Z enormno podporo medijev je zadnjih nekaj let največja zvezdnica Balkana prav gotovo postala Severina, ki polni stadione in zdaj bolj kot kadarkoli navdušuje staro in mlado. Eni izmed najbolj priljubljenih balkanskih estradnic prav gotovo ni treba skrbeti, da bo ostala brez denarja, saj je kljub zvezi z balkanskim kraljem bakra že od nekdaj izjemno samostojna oseba, ki veliko dela in za sebe pravi, da nikoli ni bila od nikogar odvisna.

Izjemno rada pa na pomoč priskoči tudi domačim, saj že od nekdaj družini pomaga, kolikor se le da. Poleg koncertov, vsota naj bi se gibala približno 20.000 evrov na nastop, na enem od silvestrskih nastopov pa je 'pokasirala' kar 60.00 evrov, zajetni honorarji prihajajo tudi od sponzorjev, ki si zvezdnico želijo v svojih reklamnih kampanjah. Če se peljemo čez sosednjo Hrvaško, lahko praktično na vsakem koraku zagledamo več različnih oglasov, kjer produkt reklamira nasmejana Severina.

50.000 evrov za nastop v oglasu

Za oglas za sladoled je Severina menda prejela kar 50.000 evrov, kar je še vedno manj kot vsakoletni silvestrski nastop. Takrat se zvezdnikom najbolj 'splača' igrati, saj so honorarji načeloma do trikrat višji, iz leta v leto se zmanjšujejo samo pri nas. Jan Plestenjak naj bi za štiriurni nastop na Kongresnem trgu dobil 'zgolj' 10.000 evrov.

Honorarji naših pevcev in glasbenikov se v tistem času začnejo že pri 1.500 evrih, kar ne pokrije niti nakupa Chanelove torbice, ki jo ima v omari Severina. Zabavna izjava, ki smo jo slišali od Jelene Rozga, je bila, da včasih sploh ne ve, za koliko denarja nastopa. Nam pa je znano, da je za nastop na dubrovniškem Stradunu prejela 25.000 evrov honorarja, medtem ko je rekorder na hrvaških tleh menda kar Tony Cetinski, ki je v enem izmed črnogorskih hotelov za nastop računal vrtoglavih 70.000 evrov.

Daleč najbolje plačan pa je bil do zdaj Goran Bregović, ki je za silvestrski koncert sredi Moskve 'pokasiral' neverjetnih 120.000 evrov. Da vam bo malo lažje pri srcu, porazdelil jih je s spremljevalnim orkestrom. Vsekakor je višina honorarja odvisna tudi od klikov na svetovnem spletu in Severina je v zadnjem letu podrla kar nekaj rekordov, začenši z njenim prvim nastopom po porodu v finalni oddaji hrvaškega resničnostnega šova Survivor, kjer je zapela pesem Italiana. Nastop si je na YouTubu prislužil že nekaj več kot 25 milijonov ogledov, kar je odlično potrdilo za zvezdnico, ki bo na račun tega v prihodnosti gotovo prejela še višje honorarje za nastope.

Tudi sin Milan je že dobil prvi zvezdniški honorar

Trenutno ima Seve v rokavu še nekaj asov, saj jo Srbi snubijo, da bi kot članica strokovne komisije sodelovala v tamkajšnjem X Faktorju. Ponujen je bil določen honorar, ki morda zvezdnici ni bil takoj po godu, saj se še vedno pogovarja z ustvarjalci resničnostnega šova. Ponujena naj bi ji bila nova vsota, saj se snemalni dnevi lahko tudi križajo z njenimi jesenskimi nastopi, ki bi jih morala zvezdnica odpovedati. Da jabolko ne pade daleč od drevesa (v tem primeru kar obeh dreves), je Severinin in Milanov sin Aleksandar že dobil svoj prvi zvezdniški honorar, ki ga je prislužil s snemanjem reklame.

Manja Plešnar za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 33/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 33/2013

Story Story 33/2013, od 07. 08. 2013