Naomi Campbell praznuje 49. rojstni dan in še vedno velja za zaželeno v modni industriji

Naomi Campbell si seveda lahko privošči tako seksi obleko znamke Valentino Couture. (foto: Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní) Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní
23. 5. 2019

Kljub temu, da se manekenska kariera običajno konča pri precej zgodnejši starosti, Naomi Campbell še vedno ostaja zaželen obraz (in telo) modne industrije.

Kako pa tudi ne bi, če se zdi, da ji leta ne gredo do živega? Znamenita črna gazela se je leta 1970 rodila v Londonu. Že v otroštvu se je pojavila v spotu pesmi Boba Marleyja z naslovom Is this love, leta 1986 pa je že pozirala za znamenito revijo Elle, od takrat pa je krasila več kot 500 naslovnic raznih revij.

V času kariere je odpirala vrata modne industrije tudi drugim temnopoltim manekenkam in se borila proti rasni diskriminaciji v tej branži. Trdila je, da ljudje morajo dojeti, da barva kože ne vpliva na to, ali bo nekdo uspešen v svojem poslu, kar je dokazala z lastnim primerom.

Še vedno velja za zaželjeno v svetu mode, saj jo številni oblikovalci najamejo kot zaščitni obraz modnih kampanj in velja za eno najbolj prepoznavnih modnih ikon. Njen videz je še vedno brezhiben, tako kot postava, zato ni nič čudnega, da ostaja aktivna v svojem poklicu tudi na pragu 50. let. Vse najboljše, Naomi!