Neee, to je znana pevka, ki jo je kratek čas ljubil pokojni Dražen Petrović

10. 6. 2024
Deli
Neee, to je znana pevka, ki jo je kratek čas ljubil pokojni Dražen Petrović (foto: Profimedia)
Profimedia

Mnogi tega dolgo sploh niso vedeli.

Dražen Petrović je preminil v avtomobilski nesreči, ki jo je povzročila njegova takratna punca Klara Szalanty, pred njo pa je imel romantična razmerja tudi z dvema znanima pevkam. Eden najboljših hrvaških športnikov je umrl pri 28 letih v prometni nesreči na avtocesti pri Ingolstadtu. Rdeči Golf je takrat vozila Draženova punca Klara Szalanty, z njima pa je bila v avtomobilu tudi košarkarica Hilal Edebal. Dražen je bil edini, ki se je ob tem smrtno ponesrečil.

Szalanty je danes žena bivšega nemškega nogometaša Oliverja Bierhoffa, za katerega se je poročila leta 2001, leta 2007 pa sta dobila otroka. Klara je leta 2010 doživela še eno veliko tragedijo, ko je izgubila otroka v osmem mesecu nosečnosti. Pred njo je bil Dražen v razmerju z dvema hrvaškima pevkama. Kot je enkrat razkrila Draženova mati Biserka, je imel košarkar poletno avanturo z Doris Dragović.

"Javnost tega ne ve, ampak Dražen in Doris sta bila za kratek čas v ljubezenskem razmerju...", je povedala Biserka za Jutarnji list in s tem mnoge presenetila. V nekoliko daljšem razmerju je bil tudi s Sanjo Doležal, zanimivo pa je, da je vse skupaj začelo kot marketinški trik menedžerja Zorana Škugorja, ki ju je združil, da bi povečal priljubljenost skupine Novi Fosili, v kateri je Sanja pela. Kljub temu se je razvila prava ljubezen, ki je trajala kakšno leto dni, razšla pa sta se, ker sta imela oba preveč obveznosti.

Instagram/Doris Dragović

''Takrat sem imela 22 let, in v teh letih, ko ljubiš, res ljubiš,'' je Sanja enkrat povedala za 24sata o ljubezni z Draženom. Še ena velika Draženova ljubezen je pa je bila Renata Čajić, s katero je bil v razmerju štiri leta.

Petrović, rojen v Šibeniku, kjer je tudi začel kariero, je bil svetovni in evropski prvak z jugoslovansko reprezentanco, z njo in tudi s hrvaško selekcijo je osvojil srebrno olimpijsko kolajno. Z zagrebško Cibono je bil evropski prvak dvakrat, pred odhodom v severnoameriško ligo NBA, v kateri je utiral pot evropskim igralcem, je blestel še v dresu Real Madrida.

V ligi NBA je najprej nastopal za Portland, kjer velike vloge ni odigral, nato pa za New Jersey Nets. Tam pa je že dobival več priložnosti in dokazoval svojo kakovost. Toda dokončno uveljavitev mu je preprečila smrt.

Preberite še: 

Princ William zdaj končno povedal, kakšno je pravo stanje Kate Middleton in mnogi so v skrbeh

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik