Nenavadne zahteve velikih zvezdnikov: Ja, še kako znajo biti muhasti, poglejte si tole!

<strong>Cher</strong> (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
23. 7. 2022

Lahko bi predvidevali, da imajo zvezdniki za kamerami in v zaodrju kopico čudaških zahtev zato, ker so preprosto razvajeni, morda pa le preizkušajo, koliko odštekanih idej so jim organizatorji koncertov in filmski studii pripravljeni uresničiti. Za vas smo našli nekaj najbolj zabavnih, ki pa jih zagotovo ni vedno enostavno izpolniti.

Samuel L. Jackson

Legendarni hollywoodski zvezdnik Samuel L. Jackson obožuje golf. Celo tako zelo, da vse njegove pogodbe s filmskimi studii vključujejo člen, po katerem se mora Jacksonu ne glede na lokacijo snemanja zagotoviti, da vsaj dvakrat na teden lahko igra golf. Kar pa ni zgolj zvezdniška kaprica – Jackson je v resnici vrhunski igralec golfa in redno tekmuje tudi na odmevnejših VIP-turnirjih, pred časom pa je v intervjuju razkril, da mu je enkrat celo uspelo premagati velikega Tigerja Woodsa.

Steve McQueen

Ko je Steve McQueen kraljeval na velikem platnu, se je zdelo, kot da povsod zaželeni igralec v Hollywoodu nima konkurence. A jo je dejansko imel – njegov stanovski rival je bil Paul Newman in ko sta skupaj nastopila v filmu The Towering Inferno, je imel Steve McQueen zelo specifično zahtevo – vztrajal je, da se scenarij za film spiše na novo tako, da bosta on in Newman imela popolnoma identično število vrstic izrečenega teksta.

Jennifer Lopez

Pred velikimi nastopi svetovna glasbena zvezdnica Jennifer Lopez ne želi, da jo motijo kakršnikoli neprimerni barvni odtenki ali barvne kombinacije. Saj razumemo - nihče se ne more sprostiti v sobi, kjer vladajo neskladne barve, zato Jennifer Lopez vztraja, da je njena garderoba vedno popolnoma bela, tam pa jo čakajo bele cvetlice, bele mize, bele zavese, bele sveče, bel kavč in vrček mlačne vode.

Mike Myers

Danes je animirani grdobec Shrek vsem poznan filmski lik, humoristična serija filmov pa ostaja med najbolj uspešnimi stvaritvami animacijskega studia DreamWorks. A pot do tja ni bila enostavna – ali vsaj ne poceni. Igralec Mike Myers, ki je posodil glas naslovnemu Shreku, je namreč po tem, ko so že posneli vse dialoge, zahteval, da se vse skupaj posname še enkrat, ker mu ni bilo všeč, kakšen glas je izbral za Shreka. Prepričan je bil, da bi Shrek moral imeti izrazitejši škotski naglas, ker bo tako bolje simboliziral delavski razred. Novo snemanje je studie stalo okroglih 5 milijonov dolarjev, a je posledični uspeh filma enostavno pokril ta dodatni strošek.

Gary Busey

Odštekani Gary Busey je znan posebnež hollywoodskih planjav, zato niti ne preseneča, da je imel tu in tam kakšno nevsakdanjo zahtevo. Tako je recimo nekoč na snemanju filma zavrnil prihod na sceno, ki naj bi predstavljala nebesa, saj naj bi po njegovem bila nebesa napačno predstavljena. Kako ve? Veste, Gary namreč trdi, da zelo dobro ve, kako so videti nebesa – ker naj bi jih videl na lastne oči. Leta 1988 je imel Gary hudo prometno nesrečo z motorjem, zaradi težkih poškodb je bil celo nekaj trenutkov mrtev, preden so ga s hitro operacijo na možganih oživeli. V intervjuju za The Guardian je danes 77-letni Busey povedal, da je takrat za kratek čas vstopil v spiritualni svet, izkušnja pa mu je popolnoma spremenila pogled na življenje. Zato je zahteval, da sceno pred nadaljevanjem snemanja spremenijo. Med drugim je recimo trdil, da v nebesih ni ogledal.

Cher

Kraljica odrskega glamurja in boginja popa – kot so jo že pred leti okronali v medijih – ima za seboj že šest desetletij dolgo kariero. 76-letna Cher je danes ena najbolj prepoznavnih imen v zgodovini sodobne pop glasbe, poznana pa je tudi po svojih ekstravagantnih videzih, ki seveda zahtevajo ogromno rekvizitov. Dragocenih rekvizitov. Zato Cher zahteva, da ima pri nastopih vedno na voljo ločeno sobo, v kateri so ves čas varno shranjene vse njene lasulje, izdelane iz pravih človeških las.

Mary J. Blige

51-letna glasbenica, ki je svoj portfelj razširila tudi v igralske vode, na domači polici pa ji počiva kar devet grammyjev, ima pri svojih nastopih sicer nadvse specifično, a po svoje zelo razumljivo zahtevo, ki ji marsikdo med nami ne bi oporekal. Zahteva namreč, da ima WC-školjka v kopalnici njene garderobe pred njenim prihodom nameščeno popolnoma novo desko.

Dolph Lundgren

Švedski gigant, 196 centimetrov visoki mojster borilnih veščin, je svojo pot po hollywoodskih gričih slave začel podobno kot Arnold Schwarzenegger – z zajetnim akcentom. Dolph je bil glede svoje angleščine najprej še zelo zaskrbljen, zato je za snemanje fantazijskega filma Masters of the Universe zahteval, da se v pogodbo pripiše, da bo med snemanjem vedno imel tri možnosti ponovitve za vsak kader, preden obupajo nad njegovo izgovarjavo in ga preprosto presnamejo z glasovnim igralcem.

Besedilo: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story