Neuničljiva, še vedno vroča Betty White

Vir: Lea
18. 8. 2011

Ameriška igralka Betty White (89), znana po vlogi prikupno trapaste Rose v nepozabni seriji Zlata dekleta, je zagotovo ena od bolj simpatičnih igralk Hollywooda. Že nekaj časa navdušuje v oglasu za svetovno znano čokolado, odlično pa igra tudi v seriji Hot in Cleveland.

No, konec novembra jo je eden od brhkih marincev povabil tudi na znameniti ples marincev v mestu Greenville, saj v njej vidi utelešenje popolne, zabavne in pametne ženske.
Betty White, ki je filmsko kariero začela graditi leta 1939, le tri mesece po koncu srednje šole, je bila v življenju nominirana že za 20 nagrad emmy, prejela pa jih je sedem.
Betty se je rodila leta 1922 v ameriški državi Illinois, starša pa sta ji dala gene prednikov od Grčije, Anglije, Walesa in Danske.


Mala gospodična White je najprej želela postati pisateljica, a je, ko je napisala šolsko igro, spoznala, da jo v resnici bolj privlači igra. Njeni začetki na televiziji segajo v leto 1949, ko je vodila maratonsko, več kot peturno dnevno oddajo o Hollywoodu.


Zelo opazno vlogo je zaigrala že v seriji Mary Tyler Moore, kjer je odlično iskala pozornost moških. Seveda večina televizijskih igralcev ne bo pozabila njene vloge  malce neumne in naivne Rose Nylund v Zlatih dekletih. Prav pred kratkim pa je bil na TV-programu film Lake Placid, kjer Betty igra zmešano žensko, ki krokodile hrani s kravami.


Igralka, ki je bila trikrat poročena in dvakrat ločena (zadnji mož je umrl zaradi raka), je znana tudi po dobrodelni dejavnosti, najbolj pa se zavzema za živali, saj je velika podpornica živalskega vrta v Los Angelesu. Oboževalcem je lani obljubila, da bo do svojega 90. leta izdala dve knjigi o svojem življenju.

Če ste res grdi, spite vsaj devet ur

Pred časom je Betty White v priljubljenem ameriškem šovu Davida Lettermana razkrila nekaj skrivnosti, s katerimi ji je uspelo doseči visoko in srečno starost. ‘’Poskušajte ne umreti,’’ se je pošalila. Nato pa resno dejala: ‘’Pomembno je, da si vsak dan privoščite osem ur lepotnega spanca. No, lahko tudi devet, če ste res grdi.’’ Svetovala je tudi, naj se ljudje čim prej sprijaznijo s starostjo in ‘prebolijo’ to, da so pač v zrelih letih, s svojim zgledom pa je ljudem pokazala, da je veliko bolje, da namesto tega, da se obremenjujejo s številkami, raje zaživijo polno življenje.