Oprah je velika manipulatorka: Ni vse tako, kot se zdi

Do svoje družine naj bi bila zelo mačehovska in vse mora biti pod njeno kontrolo. (foto: Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní) Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní
Vir: Lady
22. 6. 2019

Oprah je ena najbolj vplivnih žensk na svetu, ena najbolj znanih voditeljic in tudi ena najbolj bogatih žensk. Vse sami presežniki, toda ali je tudi v resnici ona vse samo naj naj? Njena nekdanja mačeha ne meni tako, pravi namreč, da je Oprah manipulatorka, ki mora imeti vse pod nadzorom …

Nekdanja soproga Vernona Winfreyja, očeta slavne voditeljice, Barbara Winfrey, pravi, da je prava podoba voditeljice kar precej drugačna od tiste, ki jo kaže v javnosti. Na svoj 64. rojstni dan je recimo dobila povabilo od svoje nekdanje pastorke, ki pa ni bilo preveč prijazno. Oprah ji je namreč naštela vrsto ultimatov: “Dejala si, da ne želim nikoli govoriti s teboj … No, zdaj želim. Do ponedeljka se prosim izseli iz moje hiše!” In tako se je začela njena pravna bitka, ki je trajala 18 mesecev. Po 14 letih zakona je namreč Oprahin oče vložil zahtevek za ločitev. Kot razlog je navedel njeno povsem nerazumno vedenje.

Nato pa je v začetku meseca Barbara prejela obvestilo, da se mora do 29. maja izseliti iz hiše v Nashvillu, ki je vredna 1,4 milijona dolarjev, v kateri je vseh 14 let živela skupaj z možem, Vernonom Winfreyjem. Tokrat se je Barbara odločila, da ne bo tiho, in je spregovorila o tem, da je Oprah v bistvu zelo preračunljiva in ne preveč usmiljena. Prepričana je tudi, da je imela kar veliko vlogo pri razpadu njenega zakona. S tem je vrgla povsem drugo luč na Oprah, ki ima v javnosti drugačno podobo. “Izgubila sem vse. Ne samo hišo, izgubila sem svoj dom, vse svoje spomine,” pravi Barbara. “Poskušala sem zdržati, a pridejo dnevi, ko mi sploh ni jasno, zakaj je tako jezna name, da me meče na cesto. Vendar pa – to je Oprah! Ona je sodnik in porota v eni osebi,” je za medije izjavila Barbara in dodala, da večje manipulatorke še ni spoznala. Do svoje družine se vede, kot bi bila stvar, bogastvo pa je samo sredstvo, da lahko nadzira druge.

Barbara je spregovorila tudi o zvezi Oprah in njenega dolgoletnega partnerja Stedmana Grahama. Trdi, da med njima ni romantične povezave, temveč da sta skupaj zaradi udobja in denarja ter zato, ker ju veže veliko skrivnosti. Poleg tega pa prijateljstvo voditeljice in njene najboljše prijateljice Gayle King opisuje kot povsem nezdravo, in to naj bi bil tudi razlog, da nobena od njiju ni poročena, pravi Barbara, ki je bila namestnica direktorja v neki srednji šoli v Nashvillu. Tam je tudi spoznala Vernona, ki je delal v lokalni brivnici. Barbara je k njemu pošiljala problematične učence, da so mu pomagali pri delu. Vendar pa se je njuna ljubezenska zgodba začela šele 15 let potem, ko sta se spoznala. Poročila sta se leta 2000. Barbara je prepričana, da Oprah takrat ni želela priti na poroko. Prišla je le zaradi tega, ker se je bala, kaj bi rekli ljudje, če ne bi stala ob očetovi strani. Vernon je nato prodal hišo, v kateri je živel s svojo prvo soprogo, in se z Barbaro vselil v novo hiši. Pri tem projektu jima je seveda pomagala tudi Oprah.

“Mož mi je nekoč dejal, da če ti nekdo nekaj podari, še ne pomeni, da te ima rad. To je seveda letelo na Oprah, ki želi dajati vtis skrbne, dobre in velikodušne osebe, ki je vedno pripravljena pomagati. V resnici pa ni taka. Obsedena je z nadzorovanjem, saj mora biti vse okoli nje tako, kot si zamisli,” odkrito pravi Barbara.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri