Nick Fairall: Vsi pomagajo nesrečnemu Nicku

Nick Fairall: Vsi pomagajo nesrečnemu Nicku  (foto: Getty Images) Getty Images
Vir: Story
22. 1. 2015

Ameriški smučarski skakalec Nick Fairall je leto 2015 začel zelo slabo. Petindvajsetletnik je namreč na kvalifikacijski tekmi v Bischofshofnu tako nesrečno padel, da je bil sicer pri polni zavesti, a ni mogel premikati nog.

Žal tudi po operaciji prvega ledvenega vretenca, ki je takoj po padcu sledila v bližnji bolnišnici v Schwarzachu, Fairall še vedno ne more premikati nog, a po besedah Slovenca v ameriški reprezentanci Bineta Norčiča vsak dan kaže bolje.

A v ZDA je žal tako, da mora človek, ki nima več tisoč dolarjev vrednega zavarovanja, prav vse plačati, okrevanje in rehabilitacija mladega športnika pa bosta dolga in draga. No, tukaj pa se je pokazal pravi športni duh smučarskih skakalcev, ki so nesrečnemu kolegu takoj priskočili na pomoč. Akcijo zbiranja pomoči so začeli ameriški kolegi, pravi zagon pa je dal poljski prvak Kamil Stoch, ki je tudi predstavnik skakalcev pri mednarodni smučarski zvezi skakalcev. Kamil je za slovensko nacionalno televizijo povedal, da je bila to skoraj nujna gesta, saj si morajo športniki pomagati, saj nihče nikoli ne ve, kdaj se mu lahko zgodi nesreča ali grozna poškodba.

Veliko srce so pokazali tudi nemški skakalci, ki so kar 30 tisoč švicarskih frankov nagrade za prvo mesto za ekipno tekmo v Zakopanih podarili poškodovanemu Američanu.

No, iz svojega žepa in od svojih nagrad je prispevala kar večina najboljših skakalcev, Kamil Stoch se je na primer odpovedal vsem nagradam na poljski turneji. Akcija za pomoč pri zbiranju sredstev za rehabilitacijo simpatičnega Fairalla, ki je med kolegi znan po večno optimističnem karakterju, poteka tudi na internetu pod naslovom We're with you (S tabo smo).

Fairall

Napisala Tina Lucu, fotografije Getty Images

Značke: Fairall Nick
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 04/2015

Story 04/2015, od 22. 01. 2015