Nicole Kidman: Scientologi so nama uničili zakon

Nicole je bila stara le 23 let in noro zaljubljena v Toma, ko sta se poročila. Mislila je, da je moški za vse življenje. 
 (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Story
25. 1. 2013

Igralka Nicole Kidman je prvič spregovorila o tem, kako so njej in Tomu Cruiseu scientologi uničili zakon, ki naj bi bil popoln. Ko ji je rekel, da jo zapušča, je bila v šoku, saj je bila po 11 letih še vedno noro zaljubljena vanj ...

"Bila sem prepričana, da je najino skupno življenje popolno, in ko je rekel, da me zapušča, je bil to zame popoln šok," pravi 45-letna Nicole. S 50-letnim Tomom sta bila poročena 11 let. "Bila sem slepo zaljubljena vanj in mislila sem, da tudi on vame." Res je, da je bil Tom ves čas njunega zakona, in je tudi še danes, zvesti član scientološke cerkve, za katero ga je navdušila njegova prva soproga, 56-letna Mimi Rogers. No, ta že zdavnaj ni več očarana nad scientološko ideologijo, Tom pa je očitno 'nasedel' njihovim dogmam in jim sledi še danes.

Nicole pa krivi prav scientologe, saj naj bi prepričali Toma, da ni primerna žena zanj. Vodja scientološke cerkve D. Miscavige ni bil nikoli navdušen nad Nicole, ker pač ni bila njihova članica. In Toma mu je uspelo prepričati, da je z njim samo zaradi denarja, in ne iz ljubezni. Nicole nikdar ni želela postati članica cerkve, kar se ji je seveda nekako maščevalo. Hkrati je tudi prepričana, da njena posvojenca, 20-letna hči Isabella in 17-letni sin Connor, nočeta imeti stikov z njo, ker so ju v to prisilili prav v cerkvi.

"Ločitev od Toma je bila velik šok za moj celotni organizem," priznava Nicole, "in dolgo sem potrebovala, da sem prišla k sebi. Razumeti morate, da sem se z njim poročila, ko sem imela 23 let." In igralka je bila vseskozi prepričana, da je njun odnos popoln. Poleg tega pravi, da sta živela nekako izolirano in sta bila popolnoma odvisna drug od drugega. "Zanj sem bila pripravljena oditi na konec sveta ..." dodaja, saj je bila vanj noro in strastno zaljubljena.

No, za Nicole se je pozneje vse dobro izteklo. Trenutno je srečna v zakonu s 45-letnim kantri pevcem Keithom Urbanom, s katerim imata hčerki, štiriletno Sunday Rose in dveletno Faith Margaret. Nicole ta hip s hčerkama živi v prijateljevi hiši v Nici, na Azurni obali, kjer snema biografski film o življenju monaške princese Grace. Kmalu se jim bosta pridružila še njena mama in Keith. "Pomembno je, da sem vedno z družino," pravi igralka.

Nicole je bila zelo žalostna, ko sta se njena posvojena otroka po ločitvi od Toma odločila živeti z očetom. "Zelo sem si želela, da bi ostala z mano, a sta se žal odločila drugače in ničesar nisem mogla spremeniti," pravi Nicole, ki je prepričana, da je tudi v ozadju te odločitve scientološka cerkev.

Pisatelj Lawrence Wright (65 let) je v svoji knjigi Going Clear pisal o vplivu scientološke cerkve na Toma in o tem, da je vodilni človek omenjene cerkve, David Miscavige, obseden z igralcem, ki v njem vidi vzor.

Tom je hitro padel pod vpliv cerkve in zelo hitro je Miscavige povsem nadziral igralčevo življenje, trdi Wright. Ko jim je uspelo, da se je Tom ločil od Nicole, ker po njihovem ni bila primerna žena zanj, so se vrgli v iskanje nove primerne družice. Zaslišali in preverili so na desetine žensk, ki pa so vse morale podpisati dokument, da bodo molčale. Glavni pogoj je bil, da niso nikoli imele spolnih odnosov v troje. Zanimivo, da 33-letne Katie Holmes niso nikoli poklicali na intervju ali kakorkoli bi že lahko rekli tej njihovi obliki zasliševanja.

Po petih letih zakona pa je Katie sama vložila zahtevek za ločitev od Toma. Kmalu je bila ločitev tudi pravnomočna. In seveda so se spet pojavile govorice, da je za razpad zakona kriva scientološka cerkev. Katie je dobila skrbništvo nad njuno šestletno hčerko Suri, Tom pa jo lahko videva, kadarkoli želi. Zanjo bo tudi plačeval preživnino, in to vse do njenega 18. leta. Tako bo moral za hčerko nameniti okoli tri milijone evrov na leto.

Napisala Sandra Bratuša

Nova Story že v prodaji

Story