Nicole Kidman v govorih ne omenja posvojenih otrok

Nicole Kidman v govorih ne omenja posvojenih otrok (foto: Revija Lisa) Revija Lisa
Vir: Nova
24. 1. 2018

Je bila scientologija razlog, da Nicole Kidman na podelitvi zlatih globusov v zahvalnem govoru ni omenila svojih posvojenih otrok, ki jih ima z bivšim možem Tomom Cruisom?

Številni so opazili, da igralka Nicole Kidman v nobenem svojih zahvalnih govorov ne omenja otrok, ki jih je posvojila z nekdanjim soprogom Tomom Cruisom, Isabelle (25) in Connorja (22).

Na zadnji podelitvi nagrad za zlati globus, kjer je Nicole Kidman prejela nagrado za najboljšo igralko, je v zahvalnem govoru omenila le otroka, ki ju ima s kantri pevcem Keithom Urbanom. To sta hčerki Sunday Rose in Faith Margaret. A očitno za tem dejanjem ni nobenih slabih misli oziroma tega Nicole ni storila zato, ker otrok ne bi imela rada, temveč zato, ker sta oba scientologa.

Prej so igralkini oboževalci dostikrat obsojali Nicole, da taji svoja posvojena otroka iz prvega zakona. A če zadevo pogledamo z drugega zornega kota in če se malo poglobimo v scientološko vero, potem mu lahko kaj hitro postane očitno, da Nicole še kako skrbi za Isabelle in Connorja. Če je kdo imel možnost ogledati si dokumentarni film Going Clear: Scientology and the Prison of Belief iz leta 2015, v katerem režiser Alex Gibney omenja vez med igralko in starejšima otrokoma, mu je to seveda jasno.

V enem izmed intervjujev je Nicole dejala, da se je odločila molčati o scientologiji. "Imam dva otroka, ki sta scientologa, Connorja in Isabello, in pač spoštujem njuno prepričanje ter odločitev," pravi Nicole.

Nicole Kidman, Tom Cruise

Nicole Kidman se je s scientologijo srečala decembra 1992, ko se je rodila Isabella in njena starša, sicer scientologa, nista mogla skrbeti zanjo. Prek cerkve sta Nicole in Tom Cruise prišla v stik z njima in posvojila deklico. Pozneje sta posvojila še Connorja. A ko sta se igralca leta 2001 razšla, sta Isabella in Connor ostala pri očetu, ki ju je še naprej vzgajal v scientološkem duhu.

Ko se je Isabella leta 2015 poročila, Nicole ni prišla na njeno poroko, in ko je leto dni prej umrl igralkin oče, Isabella ni prišla na pogreb. Nicole z otrokoma govori po telefonu tu pa tam, skupaj pa jih niso fotografirali že od leta 2006. A igralka pravi, da ima z otrokoma povsem soliden odnos in da so v stikih prek družbenih omrežij. Vseeno pa priznava, da mora vložiti kar veliko truda, saj tudi s Tomom odnos ni tak, kot bi moral biti, tudi sam ima s posvojenima otrokoma dokaj zakompliciran odnos. Res pa je, da sta bila vseskozi bolj pod okriljem Tomove družine in njegovi dve sestri sta otroka poučevali kar doma. Poleg tega sta z mamo naslavljala takratno Tomovo soprogo Katie Holmes.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia