Nikoli pozabljena princesa Diana bi danes praznovala 58. rojstni dan

Nikoli pozabljena princesa Diana bi danes praznovala 58. rojstni dan (foto: Profimedia) Profimedia
1. 7. 2019

Princesa Diana, mama princa Harryja in princa Williama, ki je tragično izgubila življenje v prometni nesreči, bi danes dopolnila 58 let.

Ob tej priložnosti so se v tujih medijih spomnili njene življenjske zgodbe, ki jo je med drugimi razkrivala tudi britanska novinarka Danae Brook, ki je v mladih letih živela v isti stavbi kot Diana, takrat še mlada pripadnica britanske aristokracije.

Danae jo je prvič zagledala na stopnišču njune stavbe, ko je Diana štela rosnih 19 let. V spomin se ji je vtisnila kot dolgonoga, atletsko grajena simpatična mlada ženska, ki ni bila lepa na vsiljiv način, a pozornost je vsekakor pritegnila s svojimi čudovitimi, modrimi očmi. "Imela je modro-zelene oči. Ko bi vas pogledala, ste imeli občutek, da je nekdo usmeril avtomobilske žaromete v vas," pravi Brookova.

Slednja je tudi bila prva novinarka, ki je delala za tiskani medij in ki ji je Diana dala intervju. Sosedi sta bili vrsto let, preden se je Diana poročila s princem Charlesom. Zgolj nekaj ljudi je vedelo, da se on zanima zanjo. "On je že imel ugled v družbi, ona pa ga sploh ni imela. Govorice so se hitro razširile in kmalu je dobila naziv nove Charlesove punce." Dodala je, da je bila Diana sramežljiva in nesamozavestna. Kmalu se je spoprijateljila z novinarkinima otrokoma, tako da jima je občasno kupovala sladice.

Za tako sramežljivo dekle je bil začetek zveze s Charlesom zelo stresen. "Vsako jutro je skušala sestvi v svoj avto, fotografi so tekli za njo. Lahko bi celo povzročili nesrečo, kar bi še povečalo dramo. Včasih sva se skupaj vozili z dvigalom ali pa se sprehajali z otroki. Nisva bili preveč zaupni, samo sosedi, ki se poznata," se spominja Danae. Kljub temu je prav njo Diana izbrala za osebo, s katero je delila svojo zgodbo o njeni zvezi s Charlesom.

Dogodki, ki so pripeljali do njune ločitve in pozneje tudi njena tragična smrt so ostali zapisani v zgodovino. Zagotovo pa je bila osebnost, ki je dodobra prevetrila britansko kraljevo družino. Za njo so ostali številni spomini, pa tudi dva otroka, danes odrasla moška z lastnima družinama.

Priporočamo