Niso končali srednje šole, a so postali svetovni zvezdniki!

Niso končali srednje šole, a so postali svetovni zvezdniki! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 10. 2021

Med slavnimi in znanimi je veliko ljudi, ki niso zaključili srednješolskega izobraževanja, a so kljub temu dosegli velik uspeh.

Nekateri so odšli od doma, drugi so povsem naredili križ čez uradno izobraževanje. To pa jih ni oviralo pri zasledovanju ciljev in pri trudu, da bi dosegli tisto, kar si želijo.

Med njimi je manekenka Gisele Bündchen, ki je šolanje opustila, ko je imela 14 let, da bi nadaljevala s svojo kariero. Kljub temu lepa Gisele govori kar pet jezikov in je izjemno bistra.

Tudi Jennifer Lawrence je šolo zapustila, ko je štela 14 let. Dosegla je velik uspeh kot igralka in zdaj pravi, da se je sama izobraževala. Glasbenik Harry Styles je srednjo šolo obesil na klin, ko je imel 16 let, da bi se udeležil avdicije za The X Factor. Po tem je postal član skupine One Direction.

Igralka Nicole Kidman je šolo zapustila zaradi igralske kariere. Začela je v gledališču, pri 16 letih pa se je pojavila na filmu. Pevka Rihanna je prav tako šolo opustila pri 16 letih in se pri 17-ih preselila v ZDA. Igralec Robert Downey Jr. ni nikoli veljal za vzornega učenca, formalno izobraževanje je opustil že pri rosnih 15 letih.

Keanu Reeves je šolo zapustil pri 17 letih, ker se nikoli ni pravzavprav vklopil. Pogosto se je prepiral z učitelji in ravnatelji, tako da je veljal za težavnega učenca. Tudi znameniti režiser Quentin Tarantino si je želel ustvariti filmsko kariero, zato je opustil šolanje pri 15 letih. Njegov inteligenčni količnik znaša 160.

Med takimi, ki niso zaključili srednje šole, je zelo veliko igralcev, pevk in pevcev ter ostalih umetnikov. Vsi so imeli nekaj skupnega: bili so izjemni in so med vrstniki izstopali. Njim je uspelo, a marsikomu ni. Za slednje ... Nihče ni nikoli slišal (več).