Noben zakon ni popoln: kraljica Elizabeta II. je v svojega moža vrgla (tudi) teniški lopar!

Noben zakon ni popoln: kraljica Elizabeta II. je v svojega moža vrgla (tudi) teniški lopar! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2022

Čeprav se o njunem zakonu še najmanj govori, sta doživela vzpone in padce, takšne stvari pa so skozi leta prišle na dan o zakonu pokojne kraljice Elizabete.

Kraljica Elizabeta II. in princ Philip sta bila poročena vrsto let in njun zakon je bil na videz naravnost idealen. Toda avtorica Ingrid Seward v svoji knjigi "Razkriti princ Philip" omenja dogodke, ki so bili doslej javnosti neznani.

Poudarila je, da sta se v dolgih letih skupnega življenja nekajkrat hudo sprla. V pogovoru za Fox News je Ingrid razkrila, da je kraljica Elizabeta med eno od njunih turnej po Avstraliji davnega leta 1954 v svojega soproga zalučala teniški lopar in čevlje, prepir pa naj bi celo posnele kamere.

Takrat ju je namreč spremljala snemalna ekipa, saj so snemali dokumentarec. "Snemalci so stali pred vilo. Naenkrat so videli princa Philipa na balkonu, za njim pa so leteli teniški lopar in par teniških superg - proti njegovi glavi," razkriva Ingrid.

Kot je še dodala, so takrat uslužbenci kraljeve družine zaplenili ta posnetek, kraljica pa se je opravičila vsem, ki so videli ta prizor. "To se v zakonu dogaja," je dejala kraljica. Ingrid pa pravi, da noben zakon ni idealen. "Idealnega zakona ne morete doseči, če živite pod budnim očesom javnosti, ki je pozorna na vsako vaše dejanje," je poudarila.

Čeprav ni znano, zakaj se je kraljica soproga lotila z loparjem in teniškimi supergami, je razlog mogoče zaslutiti: v preteklosti so mediji večkrat pisali, da je princ Philip zelo "poskočen" možakar, a dokazov niso nikoli predložili. Šušljalo se je, da so mu posebej pri srcu natakarice in novinarke, ki jih je spoznaval med opravljanjem svojih dolžnosti, a nobena od domnevnih ljubic tega ni nikoli potrdila.

Kljub vsemu sta kraljica in njen soprog v zakonu vztrajala vse do prinčeve smrti in premagala vsa nesoglasja.