Noseča vojvodinja Catherine zapustila bolnišnico

Catherine Middleton (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
6. 12. 2012

Po tem, ko so v začetku tedna nosečo vojvodinjo Catherine odpeljali v bolnišnico King Edward VII. zaradi aktune jutranje slabosti, je zdaj bolnišnico zapustila in odšla v domačo oskrbo.

Kot so sporočili iz kraljeve palače, bo Catherine okrevala v Kensingtonski palači, kamor se bosta s princem Williamom kmalu preselila.

Končno noseča

Vsi dojenčki na kraljevem dvoru so se rodili v prvem letu po poroki, to so pričakovali tudi pri 30-letnem princu Williamu in Catherine, a se ni zgodilo. Princesa Diana je na primer Willliama rodila samo 11 mesecev po poroki, kraljica Elizabeta pa je princa Charlesa rodila samo šest dni pred prvo obletnico poroke.

In zakaj so tako kmalu razkrili novico? Zato, ker so Kate zaradi slabosti odpeljali v bolnišnico, težko pa bi lagali, zakaj so to storili. V medijih so se tudi takoj začela pojavljati namigovanja, da naj bi vojvodinja zanosila med olimpijskimi igrami v Londonu. Dojenček pa naj bi na svet prišel spomladi. Bo že tretji pravnuk 86-letne kraljice Elizabete II.

Prve govorice, da je noseča, je sprožila sama, ko je na začetku novembra na sprejemu na Danskem zavrnila kikirikijev namaz. Zdravniki naj bi namreč nosečnicam odsvetovali uživanje kikirikija. Na nedavni turneji po Aziji pa je tudi vedno zavrnila ponujeno vino, kar je spodbudilo govorice o nosečnosti.

Princ William je med nekim govorom povedal, da si s Kate želita veliko družino. Srečo, da bo postal stric, je na Twitterju izrazil tudi brat princa Williama, Harry. Zapisal je: "Novica je čudovita. Presrečen sem zanju."

Priporočamo