Nov šok na britanskem dvoru: Odpoved dala še asistentka, ki jo je Meghan dodelila kraljica!

Nov šok na britanskem dvoru: Odpoved dala še asistentka, ki jo je Meghan dodelila kraljica! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2018

Osebni asistentki Meghan Markle in princa Harryja, ki jima je jo po poroki dodelila kraljica Elizabeta II, teče odpovedni rok. Položaj bo zapustila na pomlad, ko bo Meghan rodila.

50-letna Avstralka Samantha Cohen je ključna oseba med osebjem, ki dela za Meghan in princa Harryja. Z njeno odpovedjo pa so se samo še dodatno razširile govorice, ad je vojvodinja Meghan oseba, s katero je težko sodelovati.

Samantha Cohen je prvo službo v palači dobila leta 2001, zaradi svojih poslovnih ambicij in sposobnosti pa se je hitro vzpenjala po karierni lestvici, da bi končala v krogu najožjih sodelavcev Meghan Markle. Samantha je - po samo šestih mesecih dela za vojvodinjo - druga oseba, ki je dala odpoved. Prva je bila osebna asistentka Melisse Touabti.

Sicer pa so Samantho v palači klicali "panterka Samantha", hkrati pa je bila oseba, ki ji je kraljica zelo zaupala, saj je s kraljevo družino preživela kar 17 let. O kraljičinem zaupanju govori tudi dejstvo, da je bila med uradnimi povabljenci na poroko princa Harryja in Meghan. Prav tako naj bi bila zadolžena, da pomaga Meghan pri njeni prvi predstavitvi v vlogi nove članice kraljeve družine na vrtni zabavi v Buckinghamski palači.

Priporočamo