Nova Lara Croft je v štirih mesecih pridobila kar 5,5 kg mišične mase - poglejte, kako!

Nova Lara Croft je v štirih mesecih pridobila kar 5,5 kg mišične mase - poglejte, kako! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2018

Igralka Alicia Vikander v zadnjih dneh polni naslovnice revij. Za to pa obstajata dva razloga: prvi je njena vloga v novem nadaljevanju sage o Lari Croft, drugi pa dejstvo, da je v štirih mesecih pridobila kar 5,5 kilogramov čiste mišične mase.

Pred to vlogo je bila Alicia, ki je pri 20 letih opustila baletno šolanje, zgolj suhljata punca brez mišic, kar priznava tudi sama.

"Morala sem se naučiti veliko veščin in začela sem vaditi štiri mesece pred začetkom snemanja. Tudi ko se je snemanje že začelo, sem bila vsak dan na fitnesu. Pred to vlogo sem se bolj ukvarjala z jogo in pilatesom, zaradi nje pa sem morala pridobiti mišično maso. To mi je postalo všeč, tako kot mi je postalo všeč moje telo," je dejala.

Kot poroča revija Shape, je Alice pri treningu upoštevala metode, imenovane Magnus - gre za načrt treniranja, ki ga je ustvaril trener Magnus Lygdbäck, namenjen pa je profesionalnim športnikom. V sodelovanju z Alicio se je usmeril na dvigovanje uteži, plezanje in MMA borbe, prvič pa sta se dobila pol leta pred začetkom snemanja. Rezultat pa je jasno viden tudi v napovedniku filma:

Po začetku snemanja je Alicia vadila pred odhodom na šminkanje in friziranje, kar je pomenilo, da je vstajala že pred četrto uro zjutraj. Magnus odkrito priznava, da je zaradi njenega hitrega napredka tudi sam ostal brez besed. Dodamo lahko še samo: Bravo, punca!