Nova slika kraljevega para: Poglejte si, kako čila sta kraljica Elizabeta in njen mož Philip, ki je dopolnil 99 let!

Kraljica Elizabeta II in princ Philip. (foto: Ken Goff Rota/Goff Photos/Profimedia) Ken Goff Rota/Goff Photos/Profimedia
10. 6. 2020

Soprog kraljice Elizabete, princ Philip, danes praznuje častitljivih 99 let.

Žal bo zaradi protikoronskih ukrepov praznovanje rojstnega dneva bolj osamljeno, saj ga bosta s kraljico proslavila sama na gradu Windsor. Tako kraljica kot princ zaradi svoje starosti spadata v rizično skupino. Tudi Elizabeta ima že 94 let, a je še vedno v zelo dobri formi.

Ker 99. rojstnega dneva ne bosta mogla proslaviti (tukaj si lahko preberete, kako bo potekalo slavje v času ukrepov), kot se spodobi, sta sklenila državljanje razveseliti z lepo fotografijo, ki je objavljena na Instagram profilu kraljeve družine. Nastala je minuli teden na vrtu gradu Windsor.

V zadnjem času se je princ Philip nekoliko umaknil iz javnosti in ni več prisostvoval vsem protokolarnim in uradnim dogodkom. Pred koronaukrepi je tudi nekolikanj oboleval, a tudi kmalu je okreval.

Ni kaj, za svoja leta sta oba videti še kako čila, zdrava in energična, pri princu Philipu pa je še vedno mogoče opaziti hudomušni pogled, po katerem je slovel v mladih letih. Nič čudnega, da se je takrat mlada Elizabeta kaj kmalu zagledala vanj, saj je bil nadvse postaven mladenič, ki je tudi v starosti ohranil svojo pokončno držo.

bbb