Novembra bo minilo 24 let od ene in edine Fine gospe Hyacinth Bucket

Novembra bo minilo 24 let od ene in edine Fine gospe Hyacinth Bucket (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2019

Verjetno ga ni Slovenca, ki ne bi poznal legendarne britanske nanizanke Fina gospa (v originalu Keeping Up Appearances), ki še danes navdušuje številne generacije. Čeprav bo v začetku novembra minilo 24 let, odkar so posneli zadnji del te serije, nas Hyacinth Bucket še vedno nasmeji do solz.

Hyacinth Bucket, ki jo igra Patricia Routledge (90), ki je bila pred časom nagrajena s kraljevim priznanjem, je bila znana predvsem po svoji snobovski (britanski) drži. Čeprav se je pisala Bucket, je vse skupaj vedno in vztrajno popravljala, da se izgovarja kot prefinjeni Bouquet. Ženi, ki je bila strah in trepet v soseski, je vedno stal ob strani - če je želel ali pač ne - pohlevni mož Richard Bucket, ki ga je kar šest let igral Clive Swift, ki je umrl februarja letos, le nekaj dni pred 83. rojstnim dnem.

Hyacinth Bucket si je zamislil avtor Roy Clarke, ki je na ta način upodobil značilno britansko življenje, kjer se vedno najde kakšna Hyacinth in kakšen Richard, ki raje modro molči in kima, kakor da bi se zapletel v nepotrebne razprave z ženo, ki ima vedno prav. Seveda pa so tu še ostali stereotipi - sosedje, sorodniki, prijatelji in družabno življenje, kjer želijo nekateri še kako izstopati kot Hyacinth. In prav vse to si je v 44 nepozabnih epizodah, kolikor so jih posneli, zamislil Roy.

Fina gospa je le ena izmed angleških humorističnih serij, ki je pustila izjemen pečar skoraj po vsem svetu, saj je nanizanko kupilo več kot tisoč televizijskih hiš. Ob tem zagotovo ne smemo pozabiti še druge angleške humoristične serije, kot so Allo Allo, Gospod Bean, Samo bedaki in konji, Črni gad, Vikarka iz Dibleyja, Leteči cirkus Montyja Phytona in ne nazadnje tudi Želite, Milord? Vse te so nas še kako nasmejale!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Things you have to watch on a Saturday night! #keepingupappearances #hyacinthbucket #mindthesheeprichard #whiteslimlinetelephonewithlastnumberredial

A post shared by Eliza Buckner (@hellokatykat89) on

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri