Obamova dekleta v Beli hiši

Vir: Nova
22. 12. 2008
Obisk ženskega dela družine Obama, matere Michelle, desetletne Malie in sedemletne Sashe na Pensilvanijski aveniji 1.600, je organizirala Laura Bush, žena poslavljajočega se ameriškega predsednika.

V delegaciji strogo zasebnega obiska, saj fotografi in novinarji niso bili povabljeni, je bila tudi Marian Robinson, tašča novoizvoljenega predsednika Baracka Obame.

Obamove so si prostore, v katere se bodo vselile januarja, ogledovale kakšno uro, pri tem pa prijetno kramljale z ženskim delom družine Bush. »Hčerki Georgea Busha sta si z veseljem vzeli čas in pokazali sobi Malii in Sashi, najmlajšima otrokoma v Beli hiši po Kennedyjevih. Tako bosta deklici bolje pripravljeni, ko bo napočil čas za selitev,« je dejala predstavnica Laure Bush, Sally McDonough.

Sijaj, Vrtnični cvet in morda še tašča

Pred tem si je prihodnja ameriška 'prva družina', ki še živi v Chicagu, v novem bivališču v Washingtonu ogledala tudi nekaj šol, da se bodo lažje odločili, kam vpisati Malio in Sasho oziroma Radiance (Sijaj) in Rosebud (Vrtnični cvet), kot jima je imena nadela ameriška tajna služba. A Barack in Michelle še ne želita razkriti, ali bosta za hčerki izbrali zasebno ali javno ustanovo. V intervjuju za oddajo 60 Minutes se je Obama še pošalil: »Tašči bom prepustil izbiro, ali se želi preseliti z nami ali bo ostala, kjer je. Niti slučajno mi nikoli ne pride na misel, da bi ji ukazoval, saj nisem neumen. Prav zato sem tudi bil izvoljen …«.