Obeta se remake Begunca

Obeta se remake Begunca (foto: Warner Brothers/courtesy Everett Collection/Profimedia) Warner Brothers/courtesy Everett Collection/Profimedia
Vir: STA
28. 11. 2019

Več kot 25 let po nastanku se kriminalnemu trilerju Begunec s Harrisonom Fordom v glavi vlogi obeta remake. Studio Warner Bros se je po pisanju filmske revije Hollywood Reporter za režijo dogovoril z ameriškim režiserjem Albertom Hughesom, scenarij bo napisal Brian Tucker. Igralska zasedba še ni znana.

Film Begunec iz leta 1993 temelji na priljubljeni televizijski seriji iz 60. let minulega stoletja.

Doktor Kimble (Ford) je priznan kirurg, ki z ženo Helen živi v najbogatejši soseski daleč naokoli. Njegovo življenje je srečno vse do noči Heleninega umora. Zanj je Kimble po krivem obsojen na dosmrtno ječo. Uspe mu pobegniti, vendar naenkrat postane človek brez imena, doma in prijateljev. Kljub temu je trdno odločen, da bo našel ženinega morilca. Za petami mu je nepopustljivi vladni agent Samuel Gerard (Tommy Lee Jones).

Film Begunec v režiji Andrewa Davisa je prejel sedem nominacij za oskarja. Med štirimi zlatimi kipci, ki jih je prejel, je bil tudi oskar za Jonesa za najboljšo moško stransko vlogo.

Priporočamo