V tej kraljevi družini se pripravljajo na nekaj nevsakdanjega, zato so spet v središču pozornosti

21. 5. 2024
Deli

Kraljeve družine so vedno v centru pozornosti javnosti ...

... in tokrat je vso pozornost pritegnila španska kraljeva družina, 51-letna kraljica Letizia in 56-letni kralj Felipe VI. Pred njima je, kot poročajo tuji mediji, mesec poln praznovanj. Prva na vrsti je 20. obletnica njune poroke, ki bo potekala 22. maja, potem pa še slovesna obeležitev 10. obletnice vladavine kralja Felipa. Ta bo potekala 19. junija.

Profimedia

Kraljevemu paru se bosta pri praznovanju pridružili tudi obe hčerki, ki sta zdaj pravi mladi dami. 18-letna princesa Leonor trenutno študira na vojaški akademiji, 17-letna Sofia pa obiskuje UWC Atlantic kolidž v Walesu. Obe sta pravi lepotici, ki navdušujeta oboževalce.

Ker gre za pomembni obletnici, v kraljevi palači v Madridu pričakujejo številne povabljence in prijatelje iz celega sveta. Kraljica Letizia velja za najbolj priljubljeno članico kraljeve družine. Je nekdanja novinarka, ki svojo vlogo opravlja več kot odlično. Vedno sodeluje pri vseh kraljevih protokolih, udeležuje se družabnih prireditev - tako v Španiji kot po svetu. Velja za šarmantno damo, ki s svojo gracioznostjo očara čisto vse, in to na prvi pogled.

Številni jo obožujejo tudi zaradi njenega odličnega modnega sloga. Zna uspešno kombinirati različne kose, ko pa je treba izbrati elegantne obleke za kakšno večerno prireditev, pa ji ni para! Morda jo obožujejo tudi zato, ker ni modre krvi. Včasih je bila odlična televizijska voditeljica informativnega programa.

Soproga, bodočega kralja, je spoznala med svojim novinarskim delom. Že od začetka sta si bila zelo všeč, njuna zveza pa je vodila do poroke leta 2004. Usodni da sta izrekla v madridski katedrali Almudena. Zdaj sta oba ponosna starša dveh mladenk, ki se pripravljata na svoji prihodnji vlogi.

Starejša hčerka, Leonor, je - kot rečeno - na vojaški akademiji, na kateri se je odlično znašla. Pripravlja se na svojo vlogo bodoče kraljice. Čeprav na akademiji veljajo stroga pravila, se Leonor ob koncu tedna lahko vrne domov, tako da se le naužije drugačnega življenja, kot vlada na akademiji. Na njej bo sicer študirala tri leta.

Preberite še:

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave