Obnova hiše za princa Harryja in njegovo Meghan je davkoplačevalce veliko stala!

Obnova hiše za princa Harryja in njegovo Meghan je davkoplačevalce veliko stala! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2019

Prenova Frogmore Cottagea v Windsorju, ki je novi dom princa Harryja in vojvodinje Meghan, je britanske davkoplačevalce stala skorajda tri milijone dolarjev.

Večmilijonske stroške je razkrila letna bilanca kraljeve družine. Frogmore Cottage sta princ Harry in Meghan dobila od kraljice Elizabete II. Hišo so morali preurediti tako, da je povsem prilagojena življenju ene družine. Prej je bila razdeljena na več ločenih enot, ki so jih uporabljali člani kraljevega osebja.

Meghan in HarryMichael Stevens, ki je sicer odgovoren za kraljeve finance, je izavil: "Ta vila ni bila v uporabi že nekaj let. Tudi prej je bila v načrtu za obnovo v skladu z našo odgovornostjo, da kraljeve nepremičnine ohranjamo v dobrem stanju."

Kljub visokim stroškom sta nekatera popravila plačala zakonca sama - vse popravke, ki so nadstandardni in izven državnega proračna, je treba namreč poravnati z zasebnega računa.

Vila je zdaj spremenjena v rezidenco, zamenjana je vsa dotrajana infrastruktura, nameščen je nov ogrevalni sistem. A nekatera dela je treba še dokončati - delavce namreč čaka še obnova fasade.

Princ Harry in vojvodinja Meghan sta se v vilo preselila tik pred rojstvom njunega sina Archieja.

Priporočamo