Obubožani Antonio Walker se vozi z avtobusom

Danes se v službo vozi z avtobusom, 
ker svojega avtomobila preprosto nima. (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lea
5. 1. 2015

Še do pred kratkim smo Antoina Walkerja povezovali s košarko, slavo in velikim bogastvom, danes pa je prva asociacija ob omembi njegovega imena bankrot. Kaj se je zgodilo z njegovim življenjem?

Nekdanji slavni košarkar Antoine Walker je v ameriški profesionalni košarkarski ligi NBA najdlje, kar sedem let, nosil dres slovitega kluba Boston Celtics, v najboljši ligi na svetu pa je igral še za moštva Dallas Mavericks, Atlanta Hawks, Miami Heat in Minnesota Timberwolves. V svoji bogati karieri je zaslužil okoli 110 milijonov dolarjev, a je neslavno končal svoje življenje bogataša in padel na za njegove razmere že kar sramotno reven.

Pred kratkim je pojasnil, zakaj je kljub bajnim milijonom bankrotiral. "Veliko me je stala predvsem mladostna aroganca, a tudi neznanje in trdoglavost. Nisem hotel poslušati svojega finančnega strokovnjaka in vedel sem se bahavo," je začel svoj govor in nadaljeval: "Zapravljal sem za vse mogoče in nemogoče stvari. Nikoli nisem razmišljal o posledicah, a to zame takrat ni bilo pomembno, ker sem imel zares veliko denarja, ki je prihajal iz dneva v dan. Živel sem razkošno."

Antoine je z zapravljanjem na žalost pretiraval. V NBA je prišel kot najstarejši izmed šestih otrok v svoji družini, zato se je odločil, da bo sorojencem in mami kupoval vse, kar si bodo zaželeli. Za darila so dobivali dragocene avtomobile, luksuzne hiše, ročne ure ... Danes 38-letni orjak, rojen v Chicagu, pa ni razvajal le najožjih sorodnikov, ampak tudi prijatelje in celo znance. Največ pa je seveda zapravljal zase. Užival je v dragih oblekah, nesramno drage avtomobile je menjaval kot po tekočem traku, redno si je kupoval tudi nove hiše, ob vsem tem pa je izredno rad kockal.

Vse to ga je pripeljalo do tega, da danes živi precej skromno življenje in dela kot košarkarski analitik za neko ameriško podjetje. S svojo družino živi v predmestju Chicaga, v službo pa se vozi z avtobusom, ker nima avtomobila. Mladim košarkarjem sporoča, naj se dobro seznanijo z njegovim primerom in naj pazijo, kako se vedejo v mladosti: "Brez slabe vesti uporabljajte besedico 'ne'. Jaz je nisem znal izgovoriti. Kupoval sem vse mogoče, poleg tega pa sem zaupal napačnim ljudem. Držite se svetovalcev in ljudi, ki so vam blizu, in ne spuščajte se pretirano v investiranje. S tem se ukvarjajte, ko boste končali igralsko kariero."

Značke: Antonio Walker