Tuji trači Promocijsko sporočilo

Očarljivi portret Waleške princese Diane

23. 9. 2013
Deli
Očarljivi portret Waleške princese Diane

26. septembra prihaja v kinematografe film Diana, očarljivi portret waleške princese Diane.

Portret v zadnjih dveh letih njenega življenja prikazuje, kako je Diana našla osebno srečo in prek te dosegla uspeh, ki jo zaznamuje še danes, saj se je prelevila v poglavitno mednarodno borko za pravice in človekoljubko.

V osrčju zgodbe je prelevitev Diane iz nekoliko potrte in osamljene dame v nekoga, ki je našel zadovoljstvo v osebnem življenju, kar se kaže tudi v njegovem profesionalnem življenju.

Vmes se razvija ljubezenska zgodba med Diano in Khanom: "Prelepa ljubezenska pripoved je," pravi režiser, "in ljudje jo morajo poznati, saj je njuna ljubezen nekaj resničnega in iskrenega. Hkrati je kot pravljica: preprost moški iz povsem drugačne kulture se zaljubi v najbolj slavno žensko na svetu. Kot vsaka dobra zgodba nas tudi ta veliko nauči."

Hirschbiegel je hotel pokazati čim več plati lika, saj je bila Diana nekaj posebnega; biti nekaj posebnega pa lahko človeka pahne v osamo.

"Na začetku filma osamljena ždi v Kensingtonski palači, ni še ločena, išče svoj smisel. Potem spozna Khana in dojame, da ni pomembno zgolj dajati ljubezen – za kar je bila neizmerno nadarjena – temveč jo tudi sprejemati."

Film sledi njunemu razmerju do trenutka, ko spoznata, da ne moreta biti skupaj, čeprav sta čustveno in duhovno povsem usklajena.

Vlogo glavne junakinje je prevzela za oskarja nominirana in v Veliki Britaniji rojena Naomi Watts, Naveen Andrews, najbolj znan po vlogah v filmu Angleški pacient in v seriji Skrivnostni otok, pa nastopa kot dr. Hasnat Khan.

Igralsko zasedbo zaokrožujejo Douglas Hodge, Geraldine James, Charles Edwards in Juliet Stevenson.