Od škandala z golimi slikami Jackie O. je minilo več desetletij, a številni se ga še kako dobro spomnijo!

Od škandala z golimi slikami Jackie O. je minilo več desetletij, a številni se ga še kako dobro spomnijo! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2020

Davnega leta 1972 je svet za trenutek obnemel zaradi nezaslišanega škandala, v katerega je bila vpletena bivša prva dama ZDA.

Šlo je za Jackie Kennedy, ki se je takrat že pisala Onassis, saj se je kot vdova po smrti njenega moža Johna poročila z bogatim in v visoki družbi dobro znanim grškim ladjarjem Aristotelom.

A čeprav je pričakovala, da bo njeno življenje ob Aristotelu mirno ter da jo bo zaščitil pred paparaci, ki so na njo prežali na vsakem vogalu, se je zmotila. Leta 1972 so se namreč pojavile slike, na katerih je bila gola. Jackie je doživela veliko javno ponižanje, za katero je bil odgovoren prav njen soprog Aristotel.

Jackie Kennedy

Po atentatu na Johna Kennedyja, milijarder Onassis ni izgubljal časa. Začel je dobesedno "preganjati" Jackie, ki je veljala za pravo lepotico, je zapisano v knjigi avtorja Christophera Andersona z naslovom The Good Son: JFK Jr. and the Mother He Loved. Le nekaj dni po Johovem pogrebu je Onassis skupaj s svojo hčerko Christino obiskal Jackie. Pustil je dober vtis, prinašal ji je darila in ji neutrudno dvoril. "Daleč od tega da bi bil privlačen ali prijeten, a Jackie se z njim ni poročila zaradi denarja. Bil je izjemno živahen in vedno pripravljen za akcijo. Bil je poln življenjske energije," je za omenjeno knjigo izjavila ena od Jackinih prijateljic.

Usodni da je Jackie izrekla leta 1968, zakon z Aristotelom pa je trajal štiri leta. A ni bilo vse tako lepo. Hkrati je bil namreč Aristotel v zvezi z operno pevko Mario Callas, tega dejstva pa ni skrival. Celo pohvaliti se je znal. V knjigi je zapisano, da je Aristotel skupaj z Mario bril norce iz Jackie in jo za hrbtom klical "lažna lady."

Jackie se je v tem času veliko dopisovala s prijateljem Roswellom. Eno od pisem je prestregel Aristotel in prebral, da si zanj misli da je ostuden starec. To ga niti ni toliko motilo, kot ga je skrbela možnost, da je Jackie imela afero z Roswellom, medtem ko je on nekaj dni pred tem za njenih 200 parov čevljev porabil 500.000 dolarjev.

In odločil se je za maščevanje! Vrsto let po škandalu je na plano prišlo, da je Aristotel dal fotografom točen čas in lokacijo na otoku Skorpios, na katerem se bo Jackie sončila gola. Ko so se slike pojavile v javnosti, je Jackie poklicala Aristotela, jokala je in ga prosila, naj pokliče medije in odvetnike ter reši zadevo.

Jackie Kennedy

Aristotel je sicer šel k odvetnikom, a razlog ni bil reševanje škandala, temveč ločitev. Jackie je iz zakona odkorakala s štirimi milijoni dolarjev, njemu pa so ostale milijarde. Ki pa ga v poznejšem življenju niso niti malo osrečile. A to je že druga zgodba ...