Odločitev soproga kraljice Elizabete je šokirala javnost, poglejte si, za kaj gre

Kraljica Elizabeta II in princ Philip. (foto: Ken Goff Rota/Goff Photos/Profimedia) Ken Goff Rota/Goff Photos/Profimedia
1. 1. 2021

Princ Philip bo v tem letu praznoval visok življenjski jubilej - stoti rojstni dan.

To je starost, ki jo doživi le malo ljudi, zato so številni pričakovali, da bo princ ta rojstni dan obeležil na poseben način. Veselili so se tudi drugi člani kraljeve družine, v palači pa so mu hoteli pripraviti veliko praznovanje, ki bi se prenašalo po televiziji, da bi po težkem letu okrepili duh ljudstva. A princ je šokiral z odločitvijo, da noče nobene proslave, poroča Telegraph. To naj bi vztrajno zavračal.

Vir iz Buckinghamske palače razkriva, da si princ Philip velike proslave ne želi zaradi tega, ker mu vse skupaj predstavlja prevelik napor. "Ne morete nekoga prisiliti, da naredi nekaj, česar noče narediti. On je oseba, ki noče imeti ničesar z načrtovanjem te proslave," še navaja vir. Princu Philipu so očitno pri srcu manjša praznovanja v krogu družine.

Pred enim mesecem sta s kraljico Elizabeto skromno obeležila še en visok jubilej, 73. obletnico njunega zakona. Očitno ju je zelo povezalo to, da sta več mesecev zaradi pandemije koronavirusa skupaj preživela v gradu Windsor. Prej nista imela toliko časa drug za drugega, tako da se je njun odnos v tem času verjetno še bolj poglobil.