Eric Dane: Odvisnost je premagal, zdaj pa se bojuje z depresijo

Eric Dane: Odvisnost je premagal, zdaj pa se bojuje z depresijo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
28. 5. 2017

Oboževalci serije The Last Ship so v skrbeh, saj se je pred kratkim razvedelo, da so začasno nehali snemati. Krivec za to je glavni junak Eric Dane, ki je producente prosil za nekajtedenski premor, ker se trenutno bojuje z depresijo. Pa poglejmo, kaj vse se je dogajalo v življenju igralca, ki je pred leti premagal odvisnost od alkohola in protibolečinskih tablet.

V priljubljeni zdravniški seriji Talenti v belem je Eric Dane, ki je v vlogi lepotnega kirurga dr. Marka Sloana blestel med letoma 2006 in 2012, zelo rad slekel zdravniško haljo in pokazal svoje sanjsko telo. In prav zaradi tega sanjskega telesa je imel v omenjeni seriji vzdevek McSteamy. N

jegovi nemški oboževalci ga poznajo pod vzdevkom McSexy, Francozi mu pravijo Dr. Glamour, na Švedskem pa je znan kot Dr. Hot. Skratka, po vsem svetu slovi kot velik ljubljenec žensk, ki pa očitno kljub vsem laskavim nazivom ostaja precej skromen. Kadar beseda nanese na njegovo spolno privlačnost, se namreč le nasmehne in razloži: "Od nekdaj sem nor na fitnes."

Skrivnost njegovega lepo izoblikovanega telesa pa se ne skriva le v fitnesu: "Že v srednji šoli sem zelo veliko igral vaterpolo." In vsi ti treningi so bili več kot očitno zelo učinkoviti. S tako lepo izoblikovanim in kot kamen trdim telesom, ki vključuje 'radiatorčke' na trebuhu in velike bicepse, bi lahko vsak večer odpeljal drugo žensko v posteljo. Toda Eric tega noče. "Živim dolgočasno življenje, a mi je vseeno všeč," razkrije ameriški igralec, ki je že dolgo zvest le eni ženski.

A pojdimo lepo po vrsti. Prva slavna dama, ki jo je ljubil, je bila njegova dve leti starejša rojakinja in stanovska kolegica Lara Flynn Boyle, s katero se je videval v letih 2000 in 2001. Med majem in septembrom 2003 je na zmenke hodil s še eno znano lepotičko, ameriško igralko, producentko in nekdanjo pevko Alysso Milano, potem pa je v njegovo življenje vstopila očitno usodna ženska. Beseda teče o 45-letni manekenki in igralki Rebecci Gayheart, ki ji je 29. oktobra 2004 povsem spontano dahnil usodni 'da'.

Lara Flynn Boyle

Neko noč, ko sta pravzaprav nameravala iti le nekaj dobrega pojest, sta - po komaj devetih mesecih poznanstva - preprosto 'skočila' na letalo in poletela proti Las Vegasu. O tem, kako zelo spontana je bila njuna poroka, med drugim priča tudi informacija, da je poročna priča postal kar voznik taksija, ki ju je peljal do kapelice. In kako njegova soproga, znana predvsem iz filmov Mestne legende in serije Pod nožem lepote, zdrži vse te pritiske, ki jih prinaša dejstvo, da za njenim možem nori na milijone žensk po vsem svetu? "Rebecci se zdi nadvse zabavno, če se ženske obračajo za mano in se hihitajo," pravi Eric. Vse skupaj pa precej zabava tudi njega: "Na ulici za mano pogosto vzkliknejo neki vzdevek, ki se začne z Mc. Zdi se mi, da se sliši kot kakšen 'happy meal' iz McDonald'sa."

Eric, ki redno zaseda lestvice najbolj seksi slavnih moških na svetu, in Rebecca, ki spada med najlepše ženske v filmskem svetu, sta svojo ljubezensko srečo okronala 3. marca 2010, ko je v sončnem Los Angelesu luč sveta ugledal njun prvi otroček, deklica Billie Beatrice. "Prisoten bom v porodni sobi. Rad bi bil blizu svoje žene in rad bi se prepričal, da je vse v redu z njo," je pred veselim dogodkom napovedal kot gost priljubljenega pogovornega šova Ellen DeGeneres.

Eric Dane

Zvezdnik, ki je še dodal, da je zelo vzhičen in da ga porod zelo zanima, je svojo napoved seveda tudi uresničil in svojo drago med rojevanjem ves čas držal za roko. 'Vajo' iz porodne sobe je ponovil že 28. decembra 2011, ko se je razveselil druge hčerkice, ki sta ji ponosna starša nadela ime Georgia Geraldine. "Svojo družino bi rad čim bolj zaščitil," razloži Eric, ki pred kamerami večinoma upodablja junake, med štirimi stenami doma pa - kot priznava - ni glavni: "Tam je za krmilom definitivno moja žena. Lahko bi rekli, da je ona tista, ki nosi hlače."

Hlač pa nihče od njiju ni nosil na posnetku, ki se je leta 2009 pojavil na svetovnem spletu in ki je dvignil kar precej prahu. Triminutni filmček, ki je menda nastal dve leti pred tem, ko je pricurljal v javnost, prikazuje popolnoma golega Erica, ki se z dvema prav tako golima ženskama, svojo ženo in 33-letno igralko ter nekdanjo ameriško mis najstnic Kari Ann Peniche v spalnici ob zvokih hip hopa pogovarja o pornografskih imenih.

Pozneje se razgaljena trojica, ki je več kot očitno pod vplivom opojnih substanc, 'preseli' v kopalnico, kjer kadi krek. Incidenta sprva nihče od vpletenih ni želel komentirati, se je pa zato oglasil igralčev odvetnik Marty Singer, ki je jasno in glasno povedal: "To je preprosto zasebni, dogovorjeni trenutek, ki prikazuje zakonski par, ki je bil posnet pred nekaj leti in ki ni bil namenjen prikazovanju v javnosti. Čeprav so udeleženci goli, to v resnici ni posnetek seksa. To je zasebni posnetek, samo za zasebno uporabo mojih klientov in nihče ga nima pravice uporabljati. Če bo to kdo storil, bo kršil pravice mojih klientov in bo pravno odgovarjal."

Kmalu zatem je dogajanje komentirala še Kari, ki je izjavila, da so se tisti večer v njenem stanovanju odlično zabavali, in zatrdila, da niso imeli spolnih odnosov in da je šlo za običajno prijateljsko druženje. V nasprotju s Kari je bil Eric precej bolj skrivnosten in molčeč, o vročem druženju je prvič namreč spregovoril šele leta 2014.

"To je bila napaka," je dejal za revijo People in dodal: "Saj vendar vsi delamo napake. Obžalujem le to, da sem v vse skupaj vmešal osebo, ki jo najbolj ljubim - Rebecco. Toda skupaj sva vse predelala in zadevo pustila za seboj. Imava dva čudovita otroka in najin zakon je močnejši kot kdaj prej."

Že junija 2011, torej le dve leti po škandalu, ki je nastal zaradi vročega posnetka, je Eric prav tako polnil strani tabloidov. Takrat se je v središču pozornosti znašel zato, ker se je odločil za zdravljenje, in sicer zaradi odvisnosti od protibolečinskih tablet, ki so mu jih zdravniki predpisovali po tem, ko je med ukvarjanjem s športom staknil poškodbo.

"Eric se je prostovoljno prijavil v kliniko, da bi mu strokovnjaki pomagali, da se znebi odvisnosti od protibolečinskih zdravil, ki jih je začel jemati po neki športni poškodbi. Kmalu se bo vrnil v službo," je takrat pojasnil njegov predstavnik, junak naše zgodbe pa je pozneje povedal: "Dajali so mi obilne količine tablet, da bi se lahko spopadal s poškodbo. Glede na to, da sem ozdravljen alkoholik, to ni bilo ravno najbolj pametno." Pametno ali ne, daleč najpomembneje je, da se je znebil odvisnosti in nadaljeval v igralskem poklicu, ki mu je tako zelo pri srcu.

Eric Dane

Kako pa se je pravzaprav začela njegova (igralska) pot? Eric, ki je na svet prijokal 9. novembra 1972 v San Franciscu v ameriški zvezni državi Kalifornija, je že kot sedemletni deček doživel velik šok, saj mu je v še vedno nepojasnjenih okoliščinah umrl oče, oblikovalec notranjih prostorov in arhitekt William Melvin.

"Mislim, da je šlo za strelno rano in da je izkrvavel. Njegova smrt je še danes rahlo skrivnostna," pojasni Eric, ki je po Williamovi smrti na neki način prevzel vlogo očeta, ko je šlo za njegov odnos do štiri leta mlajšega brata, poleg tega pa je imel občutek, da mora poskrbeti tudi za svojo žalujočo mamo, gospodinjo Leah, ki je svoja sinova vzgajala v judovski veri.

V nasprotju z večino svojih stanovskih kolegov ni že od malih nog sanjaril o tem, da bi postal igralec. Najprej si je namreč želel ustvariti športno kariero. Med letoma 1987 in 1990 je obiskoval srednjo šolo Sequoia, v letih 1990 in 1991 pa je drgnil klopi šole San Mateo, na kateri je tudi maturiral, ves ta čas pa je bil član šolske vaterpolske ekipe: "Bil sem suhljat, nebogljen otrok, ki je igral vaterpolo in hodil na zmenke z dekleti neobičajnega videza."

Kljub temu da so mu treningi in tekme vzeli veliko časa, je vaterpolo sprva uspešno združeval z igralstvom. Ko je nastopil v šolski gledališki predstavi Vsi moji sinovi, ki jo je ustvaril sloviti ameriški dramatik Arthur Miller, je namreč odkril veliko strast do gledališča. Ker je ljubezen do igralstva sčasoma postala močnejša od športnih ambicij, se je leta 1993 preselil v filmsko meko Los Angeles, kjer je moral pokazati veliko vztrajnosti, saj je na začetku dobival le manjše gostujoče vloge v serijah, kot so The Wonder Years, Družina za umret in Roseanne.

Nase je prvič resneje opozoril šele leta 2003, ko mu je pripadla vloga v seriji Čarovnice, v kateri je v devetih epizodah upodobil Jasona Deana, fanta Phoebe Halliwell, ki jo je upodabljala Alyssa Milano, s katero se je - kot že omenjeno - nekaj časa sestajal tudi v resničnem življenju. Pozneje smo ga lahko videli tudi v filmih, kot so triler Počitnice groze 2, komična drama Marley in jaz, romantična komična drama Valentinovo in muzikal Burleska, a veliki preboj je doživel z vlogo v omenjeni seriji Talenti v belem, katere igralsko zasedbo je prostovoljno zapustil leta 2012.

"Zelo sem hvaležen vsem iz serije Talenti v belem, saj zaradi njih nimam samo čudovite izkušnje, ampak tudi čudovite spomine. Bilo je sijajno sodelovati s tako ustvarjalnimi ljudmi, veliko sem se naučil od njih," je dejal, ko se je po kar 138 epizodah poslovil od vloge McSteamyja. S to odločitvijo je sicer razžalostil številne oboževalke, v kariernem smislu pa je bil to prav gotovo korak v pravo smer.

Leta 2014, ko ni imel več obveznosti s snemanjem priljubljene zdravniške serije, so mu namreč končno zaupali prvo glavno vlogo. Postal je junak znanstvenofantastične serije The Last Ship, v kateri upodablja kapitana Toma Chandlerja, ki po svetovni pandemiji spada med redke preživele in s člani svoje posadke poskuša rešiti človeštvo. Oboževalci priljubljene serije so v zadnjem času verjetno dobili kar nekaj sivih las, saj se je pred kratkim razvedelo, da se glavni junak bojuje z zdravstvenimi težavami.

Po poročanju tednika Us Weekly slavni 44-letnik boleha za depresijo, zato so snemanje serije začasno prekinili. "Eric je prosil za premor, da bi lahko razrešil osebne težave," je bil najprej nekoliko skrivnosten njegov predstavnik za stike z javnostjo, nato pa je podrobneje pojasnil, kaj se dogaja z njegovim varovancem: "Ker boleha za depresijo, je prosil za nekajtedenski premor, producenti pa so tej prošnji z veseljem ugodili. Komaj že čaka, da se vrne na snemanje." Eric po besedah svojega predstavnika računa na to, da bo po nekaj tednih začel nastopati pred kamerami. Želimo mu, da bi vse potekalo v skladu z njegovimi načrti in da bi čim prej ozdravel.

Napisal: Tim Jeras
Fotografije: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 21/2017

Story 21/2017, od 18. 05. 2017