Oglasil se je butler princese Diane: "Charles je bil do nje resnično hladen in nesramen!"

Oglasil se je butler princese Diane: "Charles je bil do nje resnično hladen in nesramen!" (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2020

Netflixova serija The Crown (Krona) je dodobra pretresla britansko kraljevo družino.

Ni jim namreč všeč to, kako so njihovi liki prikazani v tej seriji, tako da so se že večkrat javno oglasili glede tega, medtem pa je javnost, ki serijo zvesto spremlja, šokirana zaradi posameznih podrobnosti in vedenja nekaterih pripadnikov kraljeve družine.

A zdi se, da nekatere stvari držijo kot pribite - oglasil se je dolgoletni butler princese Diane, Paul Burrel, ki je v pogovoru za tabloid The Sun dejal, da je serija zelo blizu realnosti, vsaj ko gre za odnos med princeso Diano in njenim soprogom, princom Charlesom. Označil ga je kot "precej hladnega in nezainteresiranega" človeka, kar zadeva zakon in čustva njegove soproge.

"To razmerje je bilo enostransko, ni mu bilo mar, kako se Diana počuti, bil je hladen in odmaknjen, to pa je njo gnalo v čedalje večji obup," trdi butler Burrel. Charles je v seriji prikazan kot hladna oseba, ki ji primanjkuje empatije, nekdanji Dianin butler pa temu samo pritrjuje.

"Bojim se, da je bilo prav tako, kot je prikazano, to je tisto, čemur sem prisostvoval za zaprtimi vrati. Bil je poročen z eno najlepših in najbolj karizmatičnih žensk na svetu, ki ga je ljubila, njemu pa ni bilo mar za to." Burrel je za Diano delal več kot 10 let, v preteklosti pa se je že večkrat oglasil in poudarjal, da je bilo njeno življenje za zaprtimi vrati palače precej drugačno od tistega, ki ga je hotela kraljeva družina prikazati javnosti.

"Charles je težko prenašal dejstvo, da je Diana priljubljena med ljudmi. Vsi so jo imeli radi. Namesto da bi bil ponosen na to, je on kazal čedalje večje nezanimanje do nje, ona pa ni vedela, kaj počne narobe," pravi Burrel in dodaja, da je njena napaka bila edino ta, da ga je imela rada.