Oliver Dragojević danes praznuje 70 let: "Hotel sem postati mesar ..."

Oliver Dragojević (foto: revija Nova) revija Nova
7. 12. 2017

Legendarni hrvaški glasbenik, ki je priljubljen tudi pri nas, Oliver Dragojević, danes praznuje 70. rojstni dan, a prava proslava ga še čaka - na razprodanih koncertih 15. in 16. decembra v splitski Spaladium Areni, poroča spletni portal Zadarski.hr.

Na koncertih pod naslovom "Oliverjevih 70" bo nastopil v družbi številnih gostov, med drugim se mu bosta na odru pridružila Gibonni in Tedi Spalato.

Rodil se je 7. decembra leta 1947  Splitu, otroštvo pa je preživel na Korčuli. "Ko sem bil otrok, sem bil reven, z mano pa je v šolo hodil tudi mesarjev sin. Neka punca, Hajdi, se je zaljubila v njega, ker ji je nosil zrezke. Zato sem hotel postati mesar, da bi ji prinesel vsaj polnjene paprike," je že pred časom dejal v pogovoru za hrvaški časnik Jutranji list.

Razkril je tudi, kako je dobil ime: "Moja mama je poznala ljudi, ki so se ukvarjali z branjem in pisanjem, zato jih je prosila za nasvet. Za pokojnega brata so ji rekli, naj ga poimenuje Aljoša. Rekli so - naj se imenuje Aljoša, to je za Vzhod in če Rusi ostanejo. Če pa bo prišlo do sr...., daj drugemu sinu zahodnjaško ime - dobil sem ime Oliver. Tako so naju poimenovali v obdobju hladne vojne."

Kljub slavi, ki jo je požel s svojimi hiti, je Oliver vedno živel skromno in je med ljudmi zelo priljubljen. Septembra so mu zdravniki odkrili tumor na pljučih. Hrvaški zvezdnik je sklenil, da bo upošteval vse nasvete zdravnikov, se boril in na koncu tudi - zmagal!

Ob tem lahko samo dodamo: Oliver, vse najboljše!

Priporočamo