Oliver Dragojević med prebujanjem iz narkoze ves čas prepeval svoje pesmi

Oliver Dragojević (foto: Fulvio Grissoni) Fulvio Grissoni
1. 8. 2018

Split se je včeraj poslovil od svojega glasbenega velikana Oliverja Dragojevića in ga pospremil na zadnjem sprehodu skozi Rivo, kjer je bil tudi njegov prijatelj in zdravnik dr. Andro Tripković.

Včeraj je bila splitska Riva kar pretesna za vse tiste, ki so se želeli posloviti od Oliverja Dragojevića, ki je v nedeljo zjutraj izgubil bitko z rakom. Med njimi je bil tudi kirurg dr. Andro Tripković, ki je bil glasbenikov velik prijatelj. "Oliver me spremlja že celo življenje in zato sem tudi jaz prišel njega pospremiti na ta dan, kljub temu, da sem na dopustu in nisem bil v Splitu. Pred 10 morda celo 15 leti sem imel priložnost operirati Oliverja, šlo je za ne ravno urgentno operacijo in kar je pri vsem tem najbolj fascinantno je to, da nam je vseh 10 min, ko se je zbujal iz narkoze pel svoje velike uspešnice in to nas je vse presunilo in tega ne bomo nikoli pozabili," je za dnevnik.hr dejal Tripković, kirurg v KBC Splitu.

Številni v teh dneh v en glas prikimavajo, da je Split z odhodom glasbenega velikana izgubil ogromno. "Izgubil je veliko, rekel bi, da se to ne da nadoknaditi. Seveda bodo podobni glasbeniki, a nihče kot Oliver. Za vedno," je dodal.

Splitčani se ga bodo spominjali po njegovi preprostosti in večnem nasmehu. "Naše dneve bo še naprej plemenitil s svojimi skladbami, ki ima vsaka svojo sporočilo, toplo in iskreno sporočilo. Hvala Oliver, vsi te imamo radi," je za konec še dejal Tripković.

Priporočamo